Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO/ ,,UNIREA FACE PUTEREA”- Spectacol dedicat Zilei Unirii Principatelor Române, la Școala Gimnazială nr.3 din Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cadrul proiectului educativ,,Unirea face puterea”, la coala Gimnazială nr.3 Cugir a avut loc astăzi un spectacol dedicat aniversării Zilei Principatelor Române”. O activitate cu scop patriotic în programul cultural educativ al școlii dedicat Centenarului istoric al Marii Uniri din 1918.

Proiectul se înscrie în  programul de parteneriat educațional încheiat între Colegiul Național ,,David Prodan” și Școala Gimnazială nr.3 Cugir, prin contribuția elevilor de la cele două instituții școlare și sub îndrumarea prof. de istorie Daniela Satmari și profesor documentarist Mariana Cunțan de la Colegiul Național ,,David Prodan”. La eveniment au luat parte directorul Școlii Gimnaziale nr.3, prof. Stela Țârlea, prof. Daniela Igna, Mihaela Vereș, Lavinia Flasheriu informatician Milea Adela, cadre didactice și personal din cadrul instituției de învățământ. După cuvântul introductiv rostit de profesoara Daniela Satmari a avut loc un recital de poezie susținut de:

ŞTEFAN ANNE MARIE, ŞTEFĂNESCU DENISA, BÂRZU PAUL, MOLDOVAN GEORGE, OPROIU ELENA, COJOC DIANA, DOSZLOP MARK, DICU ANDREI, DICU MIHAELA, MOCAN VLAD, URSA CĂTĂLINA. În continuare au fost interpretate cântecele patriotice: Treceți, batalioane, române, Carpații”, “Hora Unirii”.

De o mare atracție în rândul participanților s-a bucurat sceneta „Mos Ion Roata si Unirea”, dramatizare adaptata dupa o poveste de I. Creanga. In rolurile principale: Balaciu Laurențiu, Dima Cristian, Motorga Mihai, Negrea Diana, Pascu Claudiu, Şandru Teodora, Morar Maria, Moşneag Ana.

A urmat un Recitare poezii de Virgil Carianopol(Hora Unirii și Unirea) în interpretarea elevilor:

Hǎprian Yasmina și Lupu-Fleşeriu Carol, ambii din  cls. a V- a.

La final, toți elevii participanți au cântat și jucat tradiționala  ,,Hora Unirii” .

(C.P.)

[nggallery id=5142]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

1 mai 2024: Fanfara din Petrești vestește primăvara. Atelier de împodobire a bicicletelor și spectacol de dansuri

Bogdan Ilea

Publicat

în

1 mai 2024: Fanfara din Petrești vestește primăvara. Atelier de împodobire a bicicletelor și spectacol de dansuri Fanfara din Petrești continuă tradiția de 145 de ani de vestire a primăverii. De 1 mai, la ora 10:30, tinerii sunt așteptați în fața Căminului Cultural din Petrești pentru a da startul activităților care anunță sosirea primăverii. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea