Rămâi conectat

Sport

FOTO: Unirea Alba Iulia – Sticla Arieșul Turda 2-1 (0-1) | Remontada uniristă pentru prima victorie pe teren propriu

Dan HENEGAR

Publicat

în

Unirea Alba Iulia a obţinut prima victorie pe teren propriu din actuala ediţie a Ligii a 3-a de fotbal chiar la ultima apariţie din acest an în faţa propriilor suporteri: 2-1 (0-1) cu Sticla Arieşul Turda.

Partida a contat pentru runda a 15-a a Seriei a 9-a din eşalonul terţ.

Echipa albaiuliană a remontat spectaculos şi s-a impus pe deplin meritat.

Turdenii au deschis scorul în minutul 13, când Vereş a finalizat la capătul unei acţiuni personale impetuoase. Replica a venit imediat de la Fetiţa (14), care a reluat puţin pe lângă bara din stânga portarului Onciu. Paleoca putea face 2-0 pentru vizitatori în minutul 20, însă a şutat puţin pe lângă după o acţiune personală.

Finalul primei reprize a fost controlat de gazde, care au ratat două mari ocazii de a înscrie, prin Backsi (38) – nu a reuşit să împingă mingea în plasă din „gura porţii” şi prin Pocol (39) – şut în forţă la colţul scurt.

Uniriştii au restabilit egalitatea în debutul mitanului secund după o greşeală gravă comisă în defensivă de vizitatori. Morariu (48), scăpat din marcaj, l-a învins pe portarul Onciu cu un şut la colţul lung, fructificând o centrare a lui Fetiţa. A fost al doilea gol stagional pentru jucătorul unirist. „Alb-negrii” au pus astfel capăt unei perioade lungi de „secetă” totală. Ei nu mai înscriseseră de aproximativ 640 de minute.

Turda nu a jucat nimic în repriza secundă (exceptând şansa de gol a lui Cimpoeşu din prelungiri) şi uniriştii au profitat la maximum de oportunitatea ivită. Giurgiu (80) a închis conturile dintr-o lovitură liberă executată din căciula careului mare. Giurgiu a trimis pe colţul portarului, găsindu-l nepregătit pe Onciu, ce a scăpat mingea în plasă.

Unirea: Bartok – Bârdea, Scrob, Al. Giurgiu/cpt, Mocanu – Pocol (64 Sg. Tineiu), Dehelean (46 Haj), Mâlnă, Backsi (46 V. Codrea) – Cl. Morariu, Fetița. Pe bancă: Sîntoma, C. Dănilă, Lupea, Jurj, Oneț, An. Moldovan. Antrenor Valentin Sinescu – principal, Marcel Rusu – secund.

Sticla: Onciu – Chiș, Cimpoeșu, Cordoș/ cpt., Vereş – Fl. Dan, Budin, Salcău, Paleoca – G. Goronea, Dioșan. Pe bancă: Ursu, Pârv, Svichi, Saroși, Savu, Val. Marcu, Băeţan, Părţilă, Cobârzan. Antrenor Florin Pampea – principal.

Cartonaşe galbene: Fetiţa (18) / Dioşan (79)

Arbitri: R. Lădar (Zalău) – An. Pîslaru, A. Şuşcă (ambii din Arad); observatori: Ov. Tâlvan (Sibiu), I. Teodor (Tg. Mureş)

foto: Turda News

Lucian DĂRĂMUȘ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: România, eliminată de Olanda în optimi la EURO 2024! Respect pentru „Generația de suflet”, visul s-a sfârșit!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

România a fost eliminată brutal de Olanda în optimile de finală ale EURO 2024, dar „Generația de suflet” merită tot respectul și admirația. Visul unui turneu final de poveste s-a sfârșit în fața „portocalei mecanice”, care a învins net, cu scorul de 3-0 (1-0), reușite Gakpo (19), la o fază la care Niță a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea