Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| „Un zâmbet pentru sănătate”: Campanie dedicată copiilor din Sebeș, care beneficiază de servicii stomatologice gratuite

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
„Un zâmbet pentru sănătate”: Campanie dedicată copiilor din Sebeș, care beneficiază de servicii stomatologice gratuite

Pe parcursul lunii martie, Municipiul Sebeș, prin Direcția Generală de Asistență Socială, Medicală și Comunitară, în parteneriat cu DSP Alba, organizează și promovează campania „Un zâmbet pentru sănătate”.

Astfel, se aduce în atenția publică problematica sănătății orale, pentru populația generală, cu atenție sporită pentru copii și adolescenți.

Campania are ca obiective generale creșterea numărului de persoane informate privind importanța unei danturi sănătoase și riscurile neglijării acesteia, formarea unor deprinderi potrivite, încurajarea tratamentului precoce al potențialelor probleme dentare, pentru a evita îngrijirile tardive, mai dificile și mai costisitoare.

În cadrul campaniei „Un zâmbet pentru sănătate”, peste 100 de copii care studiază în clasele primare, însoțiți de cadrele didactice și de personalul medical din unitățile de învățământ, au vizitat cabinetul medical dentar cu servicii gratuite, situat pe bulevardul Lucian Blaga, nr. 45. Acest cabinetul medical dentar este funcțional din anul 2019, fiind înființat în urma unui proiect promovat de primarul Dorin Nistor.

Cabinetul oferă servicii stomatologice gratuite pentru toți elevii și preșcolarii din Municipiul Sebeș, iar costurile sunt susținute de la bugetul local.

Micii pacienți au fost primiți cu blândețe de medicul stomatolog Amalia Popa, iar primarul Dorin Nistor le-a oferit diplome de curaj și mici rechizite simbolizând activitatea stomatologică, pentru a fi utile în acest demers educativ.

Cadrele medicale le-au prezentat copiilor regulile de bază în întreținerea igienei orale și au accentuat importanța respectării acestora pentru un zâmbet sănătos.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor, sărbătorită la Sebeș: Intrare liberă pentru vizitarea Casei Zápolya, cel mai vechi și cel mai valoros edificiu laic al orașului medieval

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor, sărbătorită la Sebeș: Intrare liberă pentru vizitarea Casei Zápolya, cel mai vechi și cel mai valoros edificiu laic al orașului medieval Celebrarea în fiecare an, în data de 18 aprilie, a patrimoniului construit al umanității este una dintre inițiativele Consiliului Internațional al Monumentelor şi Siturilor (ICOMOS), demers menit să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea