Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Un profesor de geografie din Abrud, concurent la emisiunea „Câștigă România”, prezentată de Virgil Ianțu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Trei concurenți și-au pus la bătaie cunoștințele și au dat dovadă de multă spontaneitate și umor și în ediția de luni a emisiunii Câștigă România, deși uneori întrebările s-au dovedit a fi o provocare pentru orice pasionat de cultură și civilizație. Printre aceștia s-a aflat și un profesor de geografie din Abrud.

Leontin Costea, al doilea concurent al emisiunii din această seară, este profesor de geografie la Abrud. Încearcă, zi de zi, să le insufle elevilor săi dragostea pentru cunoaștere și pentru România. De-a lungul timpului, a făcut multe călătorii în aproape întreaga țară.

În 1983, la Alba Iulia, a făcut cunoștință cu Cristian Țopescu, grație unui concurs de televiziune la care a participat. La cei 51 de ani ai săi, își dorește să redevină student, de data aceasta la istorie. Căci, așa cum bine spune, nu există o limită de vârstă ca să crești în înțelegere și nivel de cunoștințe.

Zeci de mesaje de susținere de la foști și actuali elevi, dar și cunoștințe, au fost postate pe facebook, pentru domnul profesor:

„Mult noroc și succes fostului meu profesor de geografie! Sunteți un om minunat!”

„Mult succes și felicitări pentru activitatea desfășurată în cadrul liceului din Abrud! Jos pălăria!”

„Un model pentru noi! Mult succes, domnule profesor!”

„Mult succes, domnul profesor! Un profesor cum rar mai există în zilele noastre!”

„Felicitări, Leontin! Mereu ne-am mândrit cu rezultatele și performanțele elevilor pregătiți de tine! De această dată avem onoarea să te vedem și la tv! Chapeau!”

„Un dascăl minunat și un om deosebit!”

„Un OM extraordinar!!!!”

Concurenții și telespectatorii deopotrivă au fost purtaţi prin toate judeţele ţării. „«Câştigă România!» este un format în totalitate românesc, idee ce se produce pentru prima oară. Întrebările se referă doar la țara noastră, dar îi trec pe concurenți prin toate subiectele imaginabile. Cu această ocazie vom afla atât noi, cât şi cei de acasă, despre lucrurile frumoase pe care le avem în ţară şi despre realizările mai vechi, dar şi mai noi”, a mărturisit Virgil Ianţu despre emisiunea pe care o prezintă.

În ceea ce priveşte ineditul formatului, prezentatorul dezvăluie că „lucrurile sunt foarte simple şi aceasta e una dintre calităţile noului concurs. Este intuitiv, iar cei de acasă se vor obişnui cu ce se va petrece în emisiune. Avem trei concurenți în fiecare ediţie, dintre care doar unul va rămâne, după ce va trece de două etape preliminarii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea