Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Un primar din Alba a primit demnitatea de Ofițer al Ordinului Militar de România: Este primul edil și reprezentant al administrației publice care primește această demnitate onorifică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Silviu Ponoran a primit demnitatea de Ofițer al Ordinului Militar de România. Primarul Zlatnei este primul primar și reprezentant al administrației publice din România care primește această demnitate onorifică.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Vineri 14 iulie, la Primăria Zlatna, a avut loc Ceremonia de acordare a demnității de Membru de Onoare în grad de Ofițer al Ordinului Militar de România domnului ing. Silviu Ponoran, primar al orașului Zlatna.

Cuvântul de laudațio a fost susținut de academicianul Radu Rey, președintele Forumului Montan din România și – prin intermediul telefonului – de prof. univ. Valeriu Tabără, președintele Academiei de Științe Agricole.

Președintele Ordinului Militar de România, col. (r) Adrian Constantin, a condus ceremonia și a citit mesajul de felicitare al academicianului Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, adresat cu acest prilej primarului Silviu Ponoran.

La ceremonie, lui Silviu Ponoran i-au fost alături membrii familiei, colegii din Primăria Zlatna, mulți prieteni din mai multe colțuri ale țării și numeroase personalități precum Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, prof. univ. Ioan Bocșa, prof. univ. Teofil Lungu, prof. univ. Ionuț Ștefănescu, prof. univ. Ioan Sabău, Dorel Vișan, Nicolae Furdui Iancu, Ionuț Fulea, Smaranda Vornicu.

În cuvântul său, pe lângă mulțumirile adresate tuturor celor care l-au onorat cu prezența la acest eveniment special din viața lui, Ponoran a ținut să mulțumescă și concetățenilor din Zlatna care, de peste 30 de ani, au încredere în el și l-au ales să transforme cel mai poluat oraș din Europa într-un oraș verde, curat și cu viitor.

Ordinul Militar de România este membru al EUROMIL – Organizația Europeană a Asociaților Militare – și are ca misiune securitatea socială și grija pentru emanciparea națiunii, valorile spirituale, morale, culturale și istorice ale poporului român.

Numărul personalităților care au fost primite în ordin este restrâns și cuprinde somități academice precum astronautul Dumitru Prunariu, acad. Ioan Aurel Pop, acad. Radu Ray, acad. Constantin BăIăceanu-Stolnici, acad. dr. Ionel Sinescu, prof. dr. Irinel Popescu – preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale și Vasile Cândea – preşedintele Academiei Oamenilor de Ştiinţă.

La finalul ceremoniei de la Zlatna, Președintele Ordinului a declarat că această apreciere la nivel național a faptelor primarului Silviu Ponoran „este cu atât mai onorantă cu cât este primul primar și reprezentant al administrației publice din România care primește acestă demnitate. Meritată! Pentru tot ceea ce a făcut și face pentru Zlatna, pentru Munții Apuseni și pentru România”.

Horia PĂTRUȚ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Elevul sergent Flavius Taflan, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, mențiune la faza națională Olimpiadei de Limba Franceză: ”Am simțit mai intens ca niciodată că munca mea nu a fost în zadar”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevul sergent Flavius Taflan, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, mențiune la faza națională Olimpiadei de Limba Franceză: ”Am simțit mai intens ca niciodată că munca mea nu a fost în zadar” Elevul sergent Flavius Taflan și-a trecut în palmaresul olimpic o nouă performanță. El a obținut Mențiune la faza națională a Olimpiadei de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea