Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Un nou așezământ social, inaugurat în Alba: Servicii complexe de îngrijire, consiliere duhovnicească și activități recreative

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a oficiat slujba de binecuvântare a Așezământului social „Acoperământul Maicii Domnului” din localitatea Unirea, județul Alba.

Cu acest prilej, Ierarhul nostru a dăruit o icoană a Maicii Domnului spre a fi ocrotitoarea așezământului, iar la final, s-a întâlnit cu toate persoanele vârstnice, rezidente ale centrului, și le-a oferit daruri.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Chiriarhul nostru a spus: „Dacă Bunul Dumnezeu ne-a arătat dragostea Sa imensă prin lucrarea de mântuire, noi trebuie să imităm iubirea divină în relaţiile cu semenii noştri. În Epistola către Diognet citim: «Pentru că ai fost iubit, să devii un imitator al bunătăţii Sale». Astăzi am inaugurat Aşezământul social Acoperământul Maicii Domnului, din comuna Unirea, în care persoane vârstnice beneficiază de îngrijire şi asistenţă socială. Iubind şi slujind o astfel de categorie umană, noi ne desăvârşim, drept pentru care Sfântul Apostol Pavel îndeamnă: «Îmbrăcaţi-vă întru iubire, care este legătura desăvârşirii» (Col. 3, 14)”.

Acest așezământ social, a fost înființat în luna februarie și reprezintă o investiție a Primăriei și Consiliului Local Unirea, cu drept de administrare și folosire de către Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Unirea și este coordonat de părintele Cosmin Gherasim.

Așezământul pune la dispoziție 30 de locuri în camere amenajate cu trei sau patru paturi precum și numeroase dotări noi și moderne ce contribuie la crearea unui ambient confortabil și primitor. Totodată, rezidenții beneficiază de servicii complexe de îngrijire precum: servicii permanente de cazare, consiliere duhovnicească și activități recreative. De asemenea, o echipă de profesioniști formată din asistente medicale, infirmiere și personal de serviciu oferă beneficiarilor servicii medicale permanente. În ceea ce privește meniul, acesta este pregătit zilnic de către un personal calificat și este unul echilibrat și personalizat, în funcție de starea de sănătate a beneficiarilor.

[nggallery id=5921]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea