Ziarul Unirea

FOTO. Un nou așezământ social, inaugurat în Alba: Servicii complexe de îngrijire, consiliere duhovnicească și activități recreative

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a oficiat slujba de binecuvântare a Așezământului social „Acoperământul Maicii Domnului” din localitatea Unirea, județul Alba.

Cu acest prilej, Ierarhul nostru a dăruit o icoană a Maicii Domnului spre a fi ocrotitoarea așezământului, iar la final, s-a întâlnit cu toate persoanele vârstnice, rezidente ale centrului, și le-a oferit daruri.

ELIT

În cuvântul rostit cu acest prilej, Chiriarhul nostru a spus: „Dacă Bunul Dumnezeu ne-a arătat dragostea Sa imensă prin lucrarea de mântuire, noi trebuie să imităm iubirea divină în relaţiile cu semenii noştri. În Epistola către Diognet citim: «Pentru că ai fost iubit, să devii un imitator al bunătăţii Sale». Astăzi am inaugurat Aşezământul social Acoperământul Maicii Domnului, din comuna Unirea, în care persoane vârstnice beneficiază de îngrijire şi asistenţă socială. Iubind şi slujind o astfel de categorie umană, noi ne desăvârşim, drept pentru care Sfântul Apostol Pavel îndeamnă: «Îmbrăcaţi-vă întru iubire, care este legătura desăvârşirii» (Col. 3, 14)”.

Acest așezământ social, a fost înființat în luna februarie și reprezintă o investiție a Primăriei și Consiliului Local Unirea, cu drept de administrare și folosire de către Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Unirea și este coordonat de părintele Cosmin Gherasim.

Așezământul pune la dispoziție 30 de locuri în camere amenajate cu trei sau patru paturi precum și numeroase dotări noi și moderne ce contribuie la crearea unui ambient confortabil și primitor. Totodată, rezidenții beneficiază de servicii complexe de îngrijire precum: servicii permanente de cazare, consiliere duhovnicească și activități recreative. De asemenea, o echipă de profesioniști formată din asistente medicale, infirmiere și personal de serviciu oferă beneficiarilor servicii medicale permanente. În ceea ce privește meniul, acesta este pregătit zilnic de către un personal calificat și este unul echilibrat și personalizat, în funcție de starea de sănătate a beneficiarilor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419