Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Un moț din Germania sare în ajutorul semenilor săi din Apuseni, loviți de inundații: Campanie de strângere de ajutoare pentru oamenii greu încercați

Publicat

în

Adrian Medrea, un abrudean pentru care Țara Moților a rămas în suflet și după ce s-a stabilit cu familia în Germania, nu a rămas impasibil la drama moților săi, greu încercați de inundațiile devastatoare de joi și vineri. Acesta a inițiat o campanie de strângere de ajutoare, care să ajute și să mai aline suferința oamenilor care trec prin momente cumplite după ce furia apelor le-a răpit multora tot ce aveau.

Adrian ne-a povestit că lumea a reacționat rapid, în Germania postarea sa fiind distribuită masiv și ajungând peste tot. Lucrurile care se vor aduna vor fi trimise în țară vineri seara sau cel târziu sâmbătă dimineața. Tot Adrian ne-a spus că mâine o să se audă cu autoritățile locale din Abrud pentru a deschide și un cont bancar pentru cei care nu pot trimite pachete dar vor să ajute.

„Această postare este una mai delicată pentru mine, deoarece este despre dorința de a dărui și de a ajuta pe cei aflați în mare suferință în aceste momente, din cauza intemperiilor și inundațiilor naturale ce s-au abătut asupra localităților din zona Munților Apuseni, unde eu am locuit și trăit aproape 20 de ani, înainte de a veni impreuna cu familia în Germania. Este vorba despre localitatile din judetul Alba respectiv Abrud orașul meu de suflet, Roșia Montană, Campeni și localitățile limitrofe lor, unde ieri din păcate a avut loc, cred, cele mai mari inundații și alunecări de teren care au avut loc vreodată in acele localități.

Electrica Furnizare Discount

După ce am citit si văzut știrile și am văzut filmulețele cu ceea ce s-a întâmplat ieri , m-am hotărât să demarez împreună cu cei care doresc sa se alăture acestui demers, o strângere de ajutoare, constând în hăinuțe pentru copii, îmbrăcăminte, încălțăminte, lenjerii de pat, produse de igienă sau curățenie și alimente neperisabile sau alte lucruri utile, care ar mângâia și ar mai alina oarecum suferința celor ce au trecut și trec prin momente neplăcute și nedorite , datorita acestor calamități care s-au abătut asupra lor.

Locația unde se vor depozita și aduce toate alimentele și toate lucrurile , va fi la biroul meu din Möglingen 71696, Daimlerstr.18/2 ,unde vom avea la dispoziție 2 camere unde putem să depozităm toate donațiile.

O sa va rog ca ambalajul sa fie etichetat și să scrieți pe cutie sau sacul respectiv ce conține.Exemplu : Îmbrăcăminte copil cu vârsta de pana la 1 an sau 2 sau …sau încălțăminte copil pana la vârsta de…sau alimente , sau produse curățenie etc.Pentru cei care doriți puteți sa va scrieți numele si un nr de telefon nu pentru a va lauda ci pentru ca cei care vor primi pachetul dvs . să vă poată mulțumi personal.

Campania începe de mâine dimineață(duminică)și va dura pana miercuri săptămâna viitoare (21 iulie 2021) ca sa putem sa le trimitem cât mai repede în țară la cei ce au mare nevoie de aceste lucruri.Vom avea în permanenta în mod special pe cineva la birou pentru preluarea pachetelor donate de catre dvs.

O sa rog pe cei care au firme de transport și se afla pe grupul nostru Romania în Ludwigsburg  să se alăture demersului nostru și sa ne ajute cu transportul.Va mulțumesc din suflet și sunt convins că bunătatea și solidaritatea dvs. o să fie răsplătită și recunoscută.Doamne ajută pe cei din Munții noștri Apuseni! Whatsapp donații 0151 67109160.

Ca și update la postarea de aseară cu donațiile constând în haine ,încălțăminte și alte lucruri utile pentru sinistrații din Apuseni , pot sa vă spun că sunt foarte bucuros de avalanșa de mesaje pozitive primite de la cei care doresc să se alăture acestei campanii. Astfel, începând de azi dimineața am intrat de „gardă” la birou ca să preiau pachetele donate de către foarte mulți români cu inima mare.O să atașez și o poza cu ce am strâns azi și pot sa va spun ca o să mai fiu azi la birou până la ora 19:00″, a fost postarea prin care Adrian i-a indemnat pe românii din Germania să-și ajute semenii din Apuseni

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO ȘTIREA TA| Dorel și furtuna: Cum se mimează profesionalismul, cum se încasează cu două mâini și cum să „montezi” schela în casa beneficiarului

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Dorel și furtuna: Cum se mimează profesionalismul, cum se încasează cu două mâini și cum să „montezi” schela în casa beneficiarului

De Dorel v-am mai zis, e intreprinzător cu ștate vechi, bagă în sac două mâini și servește calitate cu un deget. E de-al nostru, local, apare frecvent și rupe gura târgului cu „realizările” lui, se remarcă și chiar dacă nu ar face asta, cine să-i și fure locul dacă el are monopolul?

Astăzi pe Dorel l-a „încercat” vremea, a bătut vântul și ploaia, cum zice un mare clasic în viață, și-a scos la iveală un fapt ce s-ar defini în Ardeal ca „râsu’, plânsul”.

De ce și-a petrecut ăla ce a inventat schela și măsurile de siguranță timpul în zadar, numai Dorel știe, fiindcă el are o metodă proprie, una ce-ți teleportează ditamai conglomeratul de fier direct în sufragerie, cum a fost și cazul, astăzi, în urma furtunilor, la blocurile „M” din Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

Acum, Dorel ca Dorel, dar și restul să fie și ei veri din frați, șogori din altă țară, de-s toți chitiți să nu vadă și cetățeanul să plătească cu spor și cu nemiluita? Păi, totuși, pe care planetă ne aflăm? Am venit la încasat sau mai facem și treabă?

PS: arată bine bordura aia Dorele, zici că trebuie să chemi un frizer să o ia pe părți, pe față și pe dos, ori să vină domnul cu recepția lucrărilor și să zică odată pentru totdeauna NU !

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Natura nu iartă Aiudul. Trunchiul unui copac mai slab decât furia vântului. COD ROȘU în județul ALBA

Publicat

în

FOTO| Natura nu iartă Aiudul. Trunchiul unui copac mai slab decât furia vântului. COD ROȘU în județul ALBA

Natura se abate cu toată forța sa asupra județului Alba. În municipiul Aiud, la Magina, forța vântului a fost mai puternică decât rezistența unui trunchi de copac, situat în centrul satului pe drumul principal.

ANM a emis joi seara o avertizare Cod Roșu de vijelie puternică, grindină, descărcări electrice și averse torențiale valabilă în mai multe localități din județul Alba.

Citește și: Pompierii din Alba Iulia au degajat în cursul după-amiezii de astăzi, 5 august, un copac care a căzut pe strada Cloșca din municipiu, urmare a vremii instabile.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit ANM, este vizată zona de munte de peste cota 1800 m și localitățile Alba Iulia, Cugir, Sebeș, Săsciori, Șugag, Pianu, Daia Română, Șpring, Ciugud, Berghin, Gârbova, Roșia de Secaș, Câlnic, Cut, Ohaba, Doștat.

Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE FOTO VIDEO| INCENDIU la Mănăstirea Dumbrava: Detașamentul de Pompieri Aiud intervine pentru stingerea flăcărilor la o anexă

Publicat

în

UPDATE FOTO VIDEO| INCENDIU la Mănăstirea Dumbrava: Detașamentul de Pompieri Aiud intervine pentru stingerea flăcărilor la o anexă

Un incendiu a izbucnit în cursul zilei de joi, 5 august, în curtea Mănăstirii Dumbrava.

Din primele informații, Detașamentul de Pompieri Aiud intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit în curtea Mănăstirii Dumbrava.

Electrica Furnizare Discount

Se pare că ar vi vorba despre o anexă, fara pericol de propagare.

În cadrul intervenției au fost alocate doua autospeciale pentru stingere cu apă și spumă.

UPDATE: La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării, incendiul se manifesta generalizat la anexă, un grajd, al Mănăstirii.

La momentul de față incendiul este localizat și se lucrează la stingerea acestuia.

Suprafața afectată este de aproximativ 200mp.

Fără victime sau pericol de propagare.

UPDATE 21:37:

Incendiul a fost lichidat.

În interiorul anexei erau depozitați aprox 1600 de baloți de fân, dintre care au fost salvați aprox. 600 baloți.

Fără victime sau alte probleme deosebite.

ISU ALBA

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare