Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Un mecanic din Alba Iulia și-a construit o super mașină, piesă cu piesă, în propriul garaj. A numit-o ”Bughi„ și cântărește aproximativ 800 de kilograme

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un bărbat din Alba Iulia dovedește ce înseamnă cu adevărat să ai o pasiune. Daniel Moldovan, de meserie mecanic auto, și-a construit singur o super mașină, în garaj, piesă cu piesă. Aproximativ 7000 de euro l-a costat,  însă din păcate nu o poate înmatricula în România, astfel că se bucură de ea circulând doar în afara drumurilor publice.

Daniel are 41 de ani, lucrează de 16 ani în domeniu și este pasionat de mașini încă de mic. Pentru ”bijuteria„ de mașină, pe care de aproximativ 6 ani o ține mai mult în garaj, acesta spune că a folosit câteva piese din dezmembrări, dar majoritatea le-a fabricat singur în atelierul său.

„Am luat piese din dezmembrări şi, când am montat-o, am făcut eu unele noi. Totul este nou pe ea. Nu am pus vechi nu este nimic. Sunt câteva piese luate de la Volkswagen, Ford şi Mercedes“, a spus Daniel Moldovan.

Motorul provine de la o autoutilitară Ford Transit şi are o capacitate cilindrică de 1600 de centimetri cubi. În partea din faţă a maşinii a pus piese de la Ford Escort, în spate de la Volkswagen, grupul provinde la un Mercedes, iar jantele sunt marca Nissan. Restul pieselor le-a făcut din fier şi ţeavă pe care le-a cumpărat din magazin. Greutatea maşinii este de aproximativ 800 de kilograme.

Daniel spune că nu poate omologa și înmatricula maşina în România, motive pentru care, din păcate, este nevoit să o ţină mai mult în garaj. „Am dus-o la Registrul Auto ca să o înmatriculez dar nu am reuşit. Mi-au spus că nu se poate pentru că este făcută manual. M-au luat apoi la întrebări de unde am cumpărat şasiul. Am zis că este făcut de mine dar nu m-au crezut. «Tu eşti inginer ca să ştii să faci maşini», mi-au spus. Când au văzut-o au rămas impresionaţi şi nu au mai comentat nimic“, a afirmat Daniel.

Legea din România nu permite omologarea și înmatricularea acestor tipuri de maşini. „Mi-au zis că în orice ţară s-ar putea înmatricula, dar la noi nu. Au pus-o pe stand. Au verificat frânele, direcţia, suspensiile, tot. A corespuns tehnic ca orice altă maşină“, a precizat Daniel Moldovan. Prin urmare, poate conduce maşina doar pe câmp, în afara drumurilor publice.

O astfel de minunăție nu putea rămâne fără un nume. Daniel îi spune ”Bughi”, iar în partea din spate a mașinii și-a pus un număr pe care a scris „Dani“. Atunci când are timp, bărbatul își ”testează” autovehiculele pe care le deține în cadrul unor plimbări pe munte și pe câmp. „Îmi place să mă plimb cu maşinile mele, pe câmp, prin păduri, pe munte. Este o senzaţie foarte plăcută. Te simţi cu adevărat liber şi împlinit”, afirmă Daniel.

Mecanicul inventează şi alte lucruri inedite. A construit în atelierul său şi o motocicletă spectaculoasă, în stilul celebrelor choppere americane.  (A.M.)

[nggallery id=4225]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea