FOTO| Un investitor privat din Apuseni creează în zonă peste 200 de locuri de muncă în această toamnă

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

După mai multe luni de suspendare a activității din cauza pandemiei globale de Coronavirus, fabrica de îmbrăcare a volanelor pentru autovehicule din Abrud s-a redeschis la începutul acestei săptămâni „în forță”, intenționând să ofere până la sfârșitul anului locuri de muncă pentru cel puțin 200 de persoane, cu posibilitatea creșterii acestui număr în viitorul apropiat.

Astfel, secția de la Abrud, care funcționează în sediul fostei filaturi de bumbac din localitate, și-a diversificat domeniul de producție adăugând și fabricarea halatelor medicale pe lângă activitatea de bază – îmbrăcat de volane. Administratorul Sof Production Stanija SRL, Cosmina Mărcuș Achim, a precizat că în această nouă secție se vor coase halate medicale cu ajutorul unor mașini automate, activitate pentru care nu se solicită experiență din partea angajaților deoarece școlarizarea se va face la locul de muncă fără a fi necesară deplasarea în alte părți, urmând ca aici să lucreze aproximativ 100 de persoane.

ELIT

Totodată, și secția de îmbrăcat volane se va dezvolta treptat oferind pentru început cel puțin 100 de locuri de muncă, la angajare au prioritate persoanele care au lucrat anterior aici și cele cu experiență în domeniu, iar pregătirea celor fără experiență se face tot în același loc. De asemenea, printre numeroasele beneficii ce se oferă angajaților trebuie menționate tichete-cadou și de masă, plata orelor suplimentare, precum și transport gratuit dus-întors al angajaților din localitățile Avram Iancu, Gârda de Sus, Horea, Câmpeni, Bistra, Lupșa, Baia de Arieș, Roșia Montană, Corna, Bucium Poieni, Bucium Cerbu, Buceș – județul Hunedoara.

Reamintim că SOF Production Stanija SRL din județul Hunedoara are punctul de lucru din Abrud pe strada Avram Iancu, nr. 2, iar această secție de îmbrăcat volane a fost deschisă încă din 2015 și a avut o medie de aproximativ 300 de angajați.

În urma investițiilor făcute în zona Munților Apuseni, această societate a fost recompensată de-a lungul timpului cu mai multe premii și diplome atribuite de mai multe instituții, printre care se pot enumera: „Best of Business” pentru locuri de muncă nou create – conferit de Consiliul Județean Alba în anii 2018 și 2019; trei locuri II acordate consecutiv de Camera de Comerț și Industrie Hunedoara pentru rezultate deosebite în perioada 2016-2018, la categoria „Întreprinderi mari” – grupa „Fabricarea altor piese și accesorii pentru autovehicule și motoare de autovehicule”.

Ovidiu CULDA

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419