Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Un grup de elevi ai Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, la a treia etapă a proiectului ,,Comori ale spiritualității românești”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 21-23 septembrie a.c, un număr de 18 elevi din ,,Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia au participat la cea de a treia etapă a proiectului educativ ,,Comori ale spiritualităţii româneşti” găzduită de Colegiul Naţional ,,Mihai Viteazul” din Bucureşti.

Întâlnirea a presupus realizarea unei excursii de studii pe itinerarul Alba Iulia-Cozia-Bucureşti-Braşov-Alba Iulia, în cadrul căreia elevii au cunoscut locuri deosebite, precum Mănăstirea Cozia, Muzeul Cotroceni, Palatul Parlamentului, Palatul Patriarhiei, Muzeul Militar şi Prima Şcoală Românească din Braşov, având, de asemenea, ocazia să se întâlnească cu absolvenţii colegiului nostru, în prezent studenţi ai Academiei Tehnice Militare şi ai Academiei Forţelor Aeriene ,,Henri Coandă” Braşov, care le-au împărtăşit amintiri şi experienţe noi.

În cadrul Conferinţei tematice ,,Jertfa pentru Unire” desfăşurate la Cercul Militar Naţional, maestrul Dan Puric a oferit tinerilor şi elevilor noştri militari o lecţie de patriotism, de istorie şi de cultură, îndemnându-i să dezvolte în ei sentimentul apartenenţei la neam, al credinţei şi al jertfei pentru Patrie.

Participarea la sesiunea de comunicări s-a concretizat prin susţinerea a două lucrări: ,,Cetatea Alba Iulia” la secţiunea Istorie (de către elevii Răzvan Mihăescu şi Ioana Tomoiagă) şi ,,Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia”, la secţiunea Cultură şi Civilizaţie (de către elevii Cristina Oltean şi Andrei Potra).

Balul Căutătorilor de Comori care a avut loc la Sala Bizantină şi Sala Gotică a Cercului Militar Naţional a constituit o oportunitate pentru participanţi de a socializa şi de a lega prietenii.

Activităţile din cadrul acestui proiect au permis elevilor albaiulieni să se îmbogăţească spiritual şi cultural, întorcându-se acasă, în Cealaltă Capitală, mai bogaţi sufleteşte.

Text Daniela Filimon

Foto el.cap. Andrei Suba

[nggallery id=6173]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident în Alba Iulia: Două mașini s-au tamponat pe strada Tudor Vladimirescu Un accident s-a produs în 20 aprilie, în jurul orei 14:00, în Alba Iulia, pe strada Tudor Vladimirescu. Din fericire, persoanele implicate nu au fost rănite. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea măsurilor specifice, cu două autospeciale, la un accident […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea