FOTO: Un grup de cugireni, condus de primarul Adrian Teban, a participat la reconstituirea istorică a vizitei generalui Berthelot din 1918, eveniment organizat sâmbătă, la Sibiu

Paul Voicu - Primar 2020

Cugirul a avut mai mulți reprezentanți la reconstituirea istorică a vizitei generalui Berthelot din 1918, eveniment organizat sâmbătă, la Sibiu. Imaginile au fost publicate pe rețeaua de socializare de către primarul Adrian Teban, care a condus grupul de cugireni îmbrăcați, cu toții, în costume naționale și purtând steaguri tricolore.

ELIT

”Pregatiti de reconstituirea istorica a vizitei generalui Berthelot din 1918 in Piata Mare din Sibiu, cand un grup de calusari cugireni au fost prezenti acolo”, a scris edilul Cugirului pe pagina sa de Facebook.

Sibiul a sărbătorit, sâmbătă, cei 100 de ani de la Marea Unire printr-un eveniment organizat de primărie, în parteneriat cu Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu și Continental Automotive Systems: reconstituirea vizitei generalului Berthelot din ianuarie 1919.

Mihail David - 2020

Dat fiind rolul crucial pe care Sibiul l-a jucat în această perioadă, capitală de facto a Transilvaniei, ce a găzduit până la sfârșitul anului 1919 guvernul (Consiliul Dirigent) și parlamentul provinciei (Marele Sfat), acesta a fost o destinație prioritară pentru periplul transilvănean al generalului francez.

Evenimentul a fost o reinterpretare a paradei ce a avut loc în data de 2 ianuarie 1919, reconstituind elementele centrale – prezidiul oficialităților, parada militară în costume de epocă, parada în costume populare a comunităților din împrejurimile Sibiului.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...