Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Un grup de cugireni, condus de primarul Adrian Teban, a participat la reconstituirea istorică a vizitei generalui Berthelot din 1918, eveniment organizat sâmbătă, la Sibiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cugirul a avut mai mulți reprezentanți la reconstituirea istorică a vizitei generalui Berthelot din 1918, eveniment organizat sâmbătă, la Sibiu. Imaginile au fost publicate pe rețeaua de socializare de către primarul Adrian Teban, care a condus grupul de cugireni îmbrăcați, cu toții, în costume naționale și purtând steaguri tricolore.

”Pregatiti de reconstituirea istorica a vizitei generalui Berthelot din 1918 in Piata Mare din Sibiu, cand un grup de calusari cugireni au fost prezenti acolo”, a scris edilul Cugirului pe pagina sa de Facebook.

Sibiul a sărbătorit, sâmbătă, cei 100 de ani de la Marea Unire printr-un eveniment organizat de primărie, în parteneriat cu Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu și Continental Automotive Systems: reconstituirea vizitei generalului Berthelot din ianuarie 1919.

Dat fiind rolul crucial pe care Sibiul l-a jucat în această perioadă, capitală de facto a Transilvaniei, ce a găzduit până la sfârșitul anului 1919 guvernul (Consiliul Dirigent) și parlamentul provinciei (Marele Sfat), acesta a fost o destinație prioritară pentru periplul transilvănean al generalului francez.

Evenimentul a fost o reinterpretare a paradei ce a avut loc în data de 2 ianuarie 1919, reconstituind elementele centrale – prezidiul oficialităților, parada militară în costume de epocă, parada în costume populare a comunităților din împrejurimile Sibiului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU în satul Silivaș, din comuna Hopârta: Un utilaj agricol a luat foc

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU în satul Silivaș, din comuna Hopârta: Un utilaj agricol a luat foc Un incendiu a izbucnit la un utilaj agricol din satul Silivaș, comuna Hopârta. Au intervenit pompierii din Aiud. Citește și: INCENDIU de vegetație uscată la Băgău: Intervin pompierii din Aiud cu o autospecială Detașamentul de pompieri Aiud intervine cu o autospecială de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea