Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Monden-Clubbing

FOTO. Un bucătar din Alba a gătit de Revelion într-o locație spectaculoasă din Londra, la o petrecere cu 800 de români: ”Am rămas surprins că mulți mă cunoșteau”

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Cosmin Toma, cunoscutul bucătar din Alba Iulia, a gătit, alături de alți 19 bucătari, în noaptea de Revelion, la un restaurant din Londra, unde au petrecut circa 800 de români. Chef Toma este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din Alba, însă mare i-a fost mirarea când a observat că numele său a ajuns cunoscut și peste granițe.

Citește și: Mesaje de Anul Nou. Urari de Anul Nou. Felicitari de Anul nou. Mesaje de Revelion. SMS de Anul Nou

Și ce era să gătească altceva, la Londra, la un Revelion organizat în cinstea românilor, decât mâncare tradițională, dar și fel de fel de delicatese.

”S-a servit mâncare tradițională românească. Aperitive tradiționale: lebar, caltaboș, pastă de jumări, icre de pește stropite cu praf de aur, slăninuță pe pat de ceapă, pastă de curcan, salam de Sibiu, șunculiță țărăneasca afumata la rece și brânzeturi. Gustarea calda a fost păstrăv cu mirodenii din vechea Dacie și sos din lămaie cu cerneală de sepie unde am adăugat si niște legume trase în unt cu sare afumata. A urmat mămăliguța cu păstramă de oaie cu emulsie de pătrunjel și lămâie. Felul principal: ruladă de porc cu cârnați de Plescoi cu sos vânătoresc și piept de pui crocant cu ciuperci caramelizate servite cu cartofi tarta tatin și murături asortate. La final a venit tortul din fructe de pădure”, a spus Toma Chef.

Potrivit acestuia, Revelionul s-a organizat la o la Luxury Ballrom, la Grand Sapphire, locația fiind una spectaculoasă.

”Mirarea mi-a fost ca mulți mă cunoșteau deja, am rămas chiar surprins”, a mai spus Toma, invitat să gătească la acest eveniment.

De asemenea, el a fost unul dintre cei patru bucătari principali. În total au fost 20 de bucătari și 30 de ospătari.

”A fost un eveniment reușit. Lumea s-a distrat de minune. Pentru mine a fost o adevărată provocare să gătesc pentru atâția oameni. Ceilalți bucătari principali au fost Liviu și Ștefania Bosnea și Vasile Puiu Gabriel”, a mai spus Toma.

Citește și: Mesaje de Sărbători • Urări de Sărbători • Felicitări de Sărbători • SMS de Sărbători

Toma este bucătar într-un local din Alba, dar şi consultat la mai multe restaurante. El a participat la mai multe competiţii şi expoziţii cu specific culinar, iar în timpul liber predă lecţii de gastronomie bucătarilor amatori.

El a atins mai multe recorduri, preparând, alături de alţi bucătari, în urmă cu câteva luni, cel mai lung salam de biscuiţi, de 25 de metri.

De asemenea, bucătarul Cosmin Toma a lansat un parfum comestibil, pe care îl foloseşte pentru mâncărurile dulci, dar şi pentru corp.

Citește și: MESAJE de CRACIUN. Urări de Crăciun. Felicitări de Crăciun. SMS de Crăciun

Anul trecut, el a lansat o carte de bucate de trei metri înălţime şi patru lăţime care conţine reţete inedite precum „trandafiri muraţi” şi „ciorbă de burtă sub formă de piramidă”. Între reţetele sale se mai numără „desert din vanilie servit în intestin de porc” sau „ghiveci cu flori”.

[nggallery id=5090]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Monden-Clubbing

Monden-Clubbing

27-29 septembrie 2024 | Trupa de teatru Skepsis participă la Festivalul Național de Teatru ,,Tanța și Costel”, de la Medgidia

Ziarul Unirea

Publicat

în

27-29 septembrie 2024 | Trupa de teatru Skepsis participă la Festivalul Național de Teatru ,,Tanța și Costel”, de la Medgidia Trupa de teatru Skepsis participă în perioada 27-29 septembrie 2024, cu susținerea Cercului Militar Alba, la cea de-a XI-a ediție a Festivalului Național de Teatru ,,Tanța și Costel” organizat la Medgidia. Timp de trei zile, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea