Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO Ultimele pregătiri pentru Gala Premiilor UNITER: Pavilion transparent, amplasat la Alba Iulia/ 300 de actori, scenografi și regizori, pe covorul roșu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Se fac ultimele pregătiri pentru evenimentul sărbătoririi teatrului românesc – Gala Premiilor Uniter –, în Alba Iulia fiind amplasat un pavilion transparent, unde vor fi primiți, luni, actori, scenografi și regizori. Spectatorii vor putea urmări întreaga gală pe un ecran, amplasat la 50 de metri.

Gala Premiilor Uniter se organizează în acest an la Alba Iulia, orașul în care acum 100 de ani s-a votat unirea Transilvaniei cu România. Într-un pavilion amplasat pe esplanada dintre Catedrala Episcopiei Ortodoxe şi Biserica Romano-Catolică, special construit pentru acest eveniment, echipele tehnice au ridicat un teatru pentru o zi. Se fac ultimele pregătiri și probe, urmând să fie pus covorul roșu pe care vor păși, luni, cei mai apreciați artiști ai momentului.

Conform statutului Uniunii Teatrale din România, Senatul UNITER acordă în cadrul Galei Premiilor UNITER premiul de excelență, premiile pentru întreaga activitate şi premiile speciale.

De asemenea, vor mai fi oferite premii pentru, cel mai bun spectacol de teatru radiofonic, pentru debut, pentru cel mai bun spectacol de teatru TV, pentru critică de teatru, cea mai bună scenografie, cea mai bună actriță în rol secundar, cea mai bună actriță în rol principal, cea mai bună regie, cel mai bun spectacol.

Toate nominalizările și premiile acordate se găsesc pe site-ul uniter.ro.

”Pentru ca publicul să se bucure din plin de acest moment special, vom transmite live pe www.tvr.ro și pe www.uniter.ro sosirea pe covorul roșu a unora dintre cei mai apreciați artiști români ai momentului, începând cu ora 19.30. De la ora 20.00, publicul din Alba Iulia va putea urmări ceremonia acordării Premiilor UNITER în direct, pe un ecran amplasat în zona statuii ecvestre a lui Mihai Viteazul, situată în fața Palatului Princiar din Cetatea Alba Carolina. La Alba Iulia sunt așteptați 300 de artişti, apropiaţi ai fenomenului teatral şi ai Galei UNITER (…) Vom fi împreună în momentele anunţării câştigătorilor, când publicul, oriunde ar fi el, poate urmări în transmisiune directă spectacolul Galei pe TVR1 și Radio România Cultural, livestreaming pe www.tvr.ro și www.uniter.ro și preluat de pagina de Facebook a UNITER”, potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul UNITER.

Juriul final format din Dragoş Buhagiar, Marina Constantinescu, Marcel Iureş, Ana Ularu și Alexa Visarion va decide cele 11 premii. La Gală va fi prezent și juriul de nominalizări, format din Călin Ciobotari, Alina Epîngeac și Ludmila Patlanjoglu, potrivit sursei citate.

Gala Premiilor UNITER are loc în deschiderea Festivalului Internațional de Teatru ”Povești”, care a ajuns în acest an, la a 13-a ediție, la Alba Iulia.

Spectacole de teatru pentru adulți și copii, lansări de carte, expoziții cu fotografii vor avea loc de luni până duminică, iar trei dintre spectacolele care vor fi prezentate cu ocazia Festivalului Internațional de Teatru ”Povești” sunt nominalizate la Gala Premiilor UNITER:

„Regele moare” de Eugène Ionesco, regia Andrei și Andreea Grosu, producţie a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, cu două nominalizări: Cea mai bună actriţă în rol principal – Mariana Mihuţ şi Cel mai bun actor în rol principal – Victor Rebengiuc.

„Don Juan”, adaptare după Molière, regia Andrei şi Andreea Grosu, producție a Teatrului de Comedie București, cu nominalizare la categoria Cel mai bun actor în rol secundar – Liviu Pintileasa.

„Şi negru şi alb şi gri”, autor și regie Mimi Brănescu, producție a Teatrului Metropolis Bucureşti, cu nominalizare la categoria Cea mai bună actriţă în rol secundar – Natalia Călin.

[nggallery id=5563]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea