Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Ultima seară a Festivalului de Folclor ”Sus, sus, sus, la moți, la munte” de la Câmpeni. Ioana Stan – câștigătoarea marelui premiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ultima seară a Festivalului de Folclor ”Sus, sus, sus, la moți, la munte” a debutat cu mult – așteptatul concurs de interpretare a muzicii populare la care au participat 15 concurenți atenți urmăriți de juriul format din Teodora Zărnescu, Gheorghe Burz, Mircea Cîmpeanu, Valentin Mihon și doamna Daniela Floroian – președinte. Aceștia au prezentat în concurs câte două piese, fiind acompaniați de un ansamblu condus de Alin Joldeș. În timpul concursului, printre spectatori s-a alăturat deputatul Ioan Dîrzu care a salutat și a felicitat juriul, însoțit de mai mulți colegi de partid.

Până la aflarea rezultatelor pe scenă au prezentat scurte recitaluri de muzică populară solista Dorica Rațiu și artiștii Centrului de cultură „ Augustin Bena” Alba : Nicolae Tuhuţ, Floricica Moga, Cătălin Haşa, Maria Filimon, Dorina Nariţa.

Premierea concurenților a fost făcută de primarul Călin Ioan Andreș, alături de Ion Dumitrel-  președinte și Florin Roman –  vicepreședintele Consiliului Județean Alba care au oferit diplome de participare și premii următorilor instrumentiști: Andrei Bonța – locul III, Mihai Stan – locul II și Paul Danciu – locul I. La secțiunea soliști vocali au primit mențiuni Mara Bogdan și Vasile Roza, locul III – Alexandru Bărășteanu, locul II- Ioana Ciorea, locul I- Silvia Lebu. Marele premiu al festivalului în valoare de 600 lei  a fost câștigat de Ioana Stan, o tânără de 17 ani din Câmpeni, membră a Ansamblului ,, Doina moțului” a Casei de Cultură ,, Avram Iancu” Câmpeni.

Până la premierea elevilor de la școlile din Câmpeni care au obținut cele mai bune rezultate la Evaluarea națională și Bacalaureat, pe scenă au mai evoluat Ansamblul folcloric „Românaşul” Albeşti – Saschiz, județul Mureș și tinerii talentați din zonă, membri ai Ansamblului „Doina moților”  al Casei  de cultură ,,Avram Iancu” Câmpeni. Doamna Maria Oprea și Cristina Palade de la Fundația ,, Pro Munții Apuseni” au oferit pe scenă, alături de primarul orașului, premii în bani următoarelor eleve: Irina Bistraie, Laura Gligor, Andreea Gavril, Andreea Boncuț, Andrada Paula Mucea, Ioana Crinela Potinteu, Andreea Maria Corcheș și Diana Maria Dobra.

Tot cu această ocazie, maestrul Marius Ceteraș a premiat câștigătorii concursului de șah ,, Open Șah Alba 2014″, etapa de la Câmpeni, la care au participat numeroși șahiști de diferite vârste din județ și din țară.

Seara a continuat pentru miile de participanți la festival cu recital trupa Maxim, super-concert Andreea Bănică și s-a încheiat la miezul nopții cu un grandios foc de artificii.

 Ovidiu Culda


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea