Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Trupul neînsuflețit al căpitanului Răzvan Moldovan a ajuns la Alba Iulia. Soldați îndurerați și familie înlăcrimată

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Trupul neînsuflețit al militarului Răzvan Moldovan a ajuns duminică, la ora 16.40, la Cercul Militar din Alba Iulia, unde va rămâne până marți, la amiază, când va avea loc slujba de înmormântare.

Astăzi, în fața Statuii Mihai Viteazul, un sobor de preoți (civili și militari) au oficiat o scurtă slujbă religioasă. Sicriul în care este așezat căpitanul este înfășurat în tricolor și a fost adus din Sibiu, unde a avut un loc un alt ceremonial religios, în memoria celor opt militari morţi în accidentul aviatic. La Sibiu au participat circa 200 de militari, fanfara militară, rudele decedaților, președintele ales, Klaus Iohannis și ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa.

Răzvan Moldovan a fost așteptat la Alba Iulia de aproximativ 50 de persoane: prieteni, cunoștințe și chiar persoane care nu îl știau, dar au fost marcați de tragedia prin care trece familia. Soldații au purtat pe umeri sicriul în care se afla Răzvan și îl vor păzi până când acesta va fi condus pe ultimul drum.

”Chiar dacă sunt preot și sunt obișnuit cu slujbe de înmormântare, drama și durerea trec și prin sufletul meu. Acum un an, cu multă bucurie și rânduială militară l-am cununat pe Răzvan. Avea așa un optimism al vieții și o frumusețe sufletească. M-a impresionat starea lui de frumusețe. Îmi pare tare rău pentru familie. Voi încerca să fiu cât mai aproape să-i întăresc, iar pe Răzvan să-l pomenesc în rugăciunile mele de preot”, a declarat părintele Emil Jurcan.

Elicopterul militar care s-a prăbuşit vineri, în jurul orei 10.50, într-o zonă împădurită, în apropiere de Stejăriş, aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu, aparţinea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii.

Opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravieţuitori au fost preluaţi de un elicopter SMURD şi duşi iniţial la UPU a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, de unde au fost transferaţi la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Trupurile militarilor morţi în accidentul aviatic au fost duse, vineri seară, la Laboratorul de Medicină Legală (LML) Sibiu, pentru a fi făcute autopsiile.

Ancheta în cazul accidentului a fost preluată de Parchetul Militar Cluj.

[nggallery id=2648]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea