Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO| Trei documentare de film istoric in proiectie la Alba Iulia pentru a onora “Centenarul Incoronarii Reginei Maria si a Regelui Ferdinand”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Trei documentare de film istoric in proiectie la Alba Iulia pentru a onora “Centenarul Incoronarii Reginei Maria si a Regelui Ferdinand”

Cele trei documentare istorice produse independent de Chainsaw Film Productions ilustreaza atat istoria moderna a Romaniei inaintea Primului Razboi Mondial pana in zilele noastre, cat si celebrarea Centenarului Incoronarii Reginei Maria si a Regelui Ferdinand la Alba Iulia din 15 Octombrie 1922.

Documentarul “Maria, Inima Romaniei” prezintă publicului povestea extraordinară a rolului politic și a interesantei vieți private a Reginei Maria a României. Nepoată a Reginei Victoria, s-a căsătorit cu Prințul Moștenitor al României în 1893. Vom vedea cum a condus țara în timpul ororilor Primului Război Mondial, până la victoria de la Conferința de Pace de la Paris din 1919. Filmul nu ocoleste aspectele mai puțin strălucitoare ale vieții Reginei. Iar când comuniștii au ajuns la putere, au șters-o din istorie pe Regina Maria.

“Cine poate rezista astăzi în România unei femei curajoase și frumoase care a dublat dimensiunea națiunii sale adoptive? Aceasta a fost Regina Maria, în urmă cu un secol”, a declarat John M. Florescu, producătorul executive al documentarului.

Regele Mihai: drumul catre casa are la baza interviul luat de John Florescu in 2003 in Palat Elisabeta Regelui Mihai dupa care s-a produs si Razboiul Regelui. Aceasta este povestea dramatică a ultimului rege al României, Regele Mihai. Un rege care l-a sfidat pe Hitler într-un moment de cotitură al celui de-al Doilea Razboi Mondial, pentru a fi apoi detronat și exilat din patria sa de către comuniștii impuși de Stalin. Timp de cincizeci de ani a fost un rege fără țară. Prins între marii protagoniști ai Razboiului Rece, a fost abordat de către CIA care a încercat să îl atragă în operațiile secrete anti-comuniste din România și a fost spionat constant de agenții temutei Securități. Frustrat și singur, a urmarit din exil cum Nicolae Ceaușescu distrugea țara pe care o iubea –și a sperat că va veni o zi în care se va putea întoarce acasă la poporul său.

Pornind de la un interviu inedit cu Regele, și folosind un interviu exclusiv cu Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, analize ale istoricilor, precum și mărturii ale membrilor familiei regale și ale consilierilor apropiați, Regele Mihai : Drumul către casă ne dezvăluie o poveste despre curaj, tenacitate și despre triumful speranței. O lecție de istorie absolut necesară.

Razboiul Regelui, “Regele Mihai: drumul catre casa” si “Maria, Inima Romaniei“ care sunt prezente in aceste zile la Alba Iuli, cu proiectii la Casa de Cultura a Studentilor,  au intrarea libera in 14,15,16 Octombrie de la orele 17:00.

Cele trei filme documentare fac parte din Turneul Istoric de Educatie Istoric 2022-2023 intitiat de John Florescu producator executiv impreuna cu Dan Draghicescu producator asociat.

Istoria bine inteleasa in prezent reflecta viitorul” declara Dan Draghicescu producator asociat al filmelor. 

Turneul National de Educatie Istorica 2022-2023 se desfasoara cu suportul History Channel, Banca Transilvania, BAT Romania, Groupama, Nuclearelectrica.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea