Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Tradiţie şi continuitate la Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Săptămână „Să ştii mai multe, să fii mai bun” s-a încheiat la Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş cu două evenimente majore: „Balul Majoratului” şi „Zilele Şcolii”.

Desfăşurat în data de 4 aprilie 2013 la Centrul Cultural  „Lucian Blaga”, Balul Majoratului a fost organizat, conform tradiţiei, de elevii claselor a XI-a. Potrivit prof. Tereza Cândea – purtător de cuvânt al Colegiului Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, tema propusă „Tomorrowland” a reprezentat o provocare atât pentru organizatori, cât şi pentru concurenţii care au intrepretat „personaje” celebre din lumea muzicii. În urma unor probe menite să evidenţieze creativitatea şi spontaneitatea concurenţilor, Paula Szasz şi Laurenţiu Vesa au fost desemnaţi prin votul juriului „Miss şi Mister Majorat”.

Momente speciale au fost oferite de trupa de dans coordonată de eleva Roxana Săbău (clasa a X-a), de talentatul saxofonist Alexandru Bodea (clasa a XII-a), dar şi de trupa de teatru „COLB” sau de parada extravagantă a coafurilor realizată de tânărul hair-stylist Sergiu Bucur (clasa a XI-a).

Prezentatorii Marcela Fleacă şi Şerban Sârbu au întreţinut cu vervă şi umor acest reuşit maraton în universul magic al spectacolului de muzică, dans şi lumină.

  În aceeaşi atmosferă de sărbătoare, dar în decor folcloric, s-a desfăşurat celebrarea „Zilelor Şcolii” din data de 5 aprilie 2013.

  Întâlnirea din cancelaria transformată într-o expoziţie de obiecte tradiţionale a fost un prilej de evocare a istoriei acestei instituţii de învăţământ de către domnul director Nicolae Moga, care a subliniat performanţele înregistrate de-a lungul timpului prin efortul angajat al dascălilor şi al elevilor.

La evenimentul organizat cu ocazia împlinirii a 65 de ani de la prima promoţie de absolvenţi de învăţământ liceal au participat în calitate de invitaţi speciali domnul primar al Municipiului Sebeş, Alexandru Dăncilă,  doamna Inspector Şcolar General Adjunct, Rodica Groza, dar şi profesorii pensionari, reprezentanţi ai sponsorilor şi ai părinţilor.

  În discursul său domnul primar a precizat: „Un învăţământ de calitate este asigurat de resursa umană adaptată noilor nevoi ale societăţii şi fiecărui elev în parte, şi trebuie să recunoaştem că, aici, la Colegiul Naţional „Lucian Blaga” din Sebeş, performanţa este la ea acasă. Munca dumneavoastră este cea care influenţează destine. Aveţi puterea de a schimba mentalităţi, de a crea şi dezvolta atitudini, valori şi comportamente pozitive, de a determina în bună măsură modul în care tinerii se vor raporta la viaţă, pe tot parcursul lor viitor”. De asemenea, cuvântul doamnei inspector a subliniat importanţa unui învăţământ de calitate, realizând în acelaşi timp o incursiune în istoria colegiului.

Spectacolul „Horea” –adaptare după textul dramatic al profesorului Vasile Zdrenghea- performat de trupa „COLB”, Cântecele populare interpretate cu măiestrie de Alexandra Dumbrăveanu (clasa a XI-a) şi Georgiana Petrescu (clasa a IX-a) distinse cu prestigioase premii la concursurile de profil, precum şi mesajul elevilor transmis de Laura Nedelcu (clasa a XII-a) au încheiat manifestările dedicate „Zilelor Şcolii”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea