Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Tradiţie şi continuitate la Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş

Publicat

în

Săptămână „Să ştii mai multe, să fii mai bun” s-a încheiat la Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş cu două evenimente majore: „Balul Majoratului” şi „Zilele Şcolii”.

Desfăşurat în data de 4 aprilie 2013 la Centrul Cultural  „Lucian Blaga”, Balul Majoratului a fost organizat, conform tradiţiei, de elevii claselor a XI-a. Potrivit prof. Tereza Cândea – purtător de cuvânt al Colegiului Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, tema propusă „Tomorrowland” a reprezentat o provocare atât pentru organizatori, cât şi pentru concurenţii care au intrepretat „personaje” celebre din lumea muzicii. În urma unor probe menite să evidenţieze creativitatea şi spontaneitatea concurenţilor, Paula Szasz şi Laurenţiu Vesa au fost desemnaţi prin votul juriului „Miss şi Mister Majorat”.

Momente speciale au fost oferite de trupa de dans coordonată de eleva Roxana Săbău (clasa a X-a), de talentatul saxofonist Alexandru Bodea (clasa a XII-a), dar şi de trupa de teatru „COLB” sau de parada extravagantă a coafurilor realizată de tânărul hair-stylist Sergiu Bucur (clasa a XI-a).

Electrica Furnizare Discount

Prezentatorii Marcela Fleacă şi Şerban Sârbu au întreţinut cu vervă şi umor acest reuşit maraton în universul magic al spectacolului de muzică, dans şi lumină.

  În aceeaşi atmosferă de sărbătoare, dar în decor folcloric, s-a desfăşurat celebrarea „Zilelor Şcolii” din data de 5 aprilie 2013.

  Întâlnirea din cancelaria transformată într-o expoziţie de obiecte tradiţionale a fost un prilej de evocare a istoriei acestei instituţii de învăţământ de către domnul director Nicolae Moga, care a subliniat performanţele înregistrate de-a lungul timpului prin efortul angajat al dascălilor şi al elevilor.

La evenimentul organizat cu ocazia împlinirii a 65 de ani de la prima promoţie de absolvenţi de învăţământ liceal au participat în calitate de invitaţi speciali domnul primar al Municipiului Sebeş, Alexandru Dăncilă,  doamna Inspector Şcolar General Adjunct, Rodica Groza, dar şi profesorii pensionari, reprezentanţi ai sponsorilor şi ai părinţilor.

  În discursul său domnul primar a precizat: „Un învăţământ de calitate este asigurat de resursa umană adaptată noilor nevoi ale societăţii şi fiecărui elev în parte, şi trebuie să recunoaştem că, aici, la Colegiul Naţional „Lucian Blaga” din Sebeş, performanţa este la ea acasă. Munca dumneavoastră este cea care influenţează destine. Aveţi puterea de a schimba mentalităţi, de a crea şi dezvolta atitudini, valori şi comportamente pozitive, de a determina în bună măsură modul în care tinerii se vor raporta la viaţă, pe tot parcursul lor viitor”. De asemenea, cuvântul doamnei inspector a subliniat importanţa unui învăţământ de calitate, realizând în acelaşi timp o incursiune în istoria colegiului.

Spectacolul „Horea” –adaptare după textul dramatic al profesorului Vasile Zdrenghea- performat de trupa „COLB”, Cântecele populare interpretate cu măiestrie de Alexandra Dumbrăveanu (clasa a XI-a) şi Georgiana Petrescu (clasa a IX-a) distinse cu prestigioase premii la concursurile de profil, precum şi mesajul elevilor transmis de Laura Nedelcu (clasa a XII-a) au încheiat manifestările dedicate „Zilelor Şcolii”.

Publicitate

Actualitate

Când va deveni certificatul verde OBLIGATORIU la locul de muncă. Ce spune coaliția de guvernare

Publicat

în

Când va deveni certificatul verde OBLIGATORIU la locul de muncă. Ce spune coaliția de guvernare

Liderii coaliției de guvernare își doresc să introducă obligativitatea „certificatului verde” la locul de muncă până la Crăciun și au discutat și azi despre acest subiect.

Coaliția de guvernare a avut o ședință, luni, iar principalul subiect a fost legat de introducerea „certificatului verde” la locul de muncă. Liderii PSD-PNL-UDMR decid ce modificări vor face în această săptămână astfel încât certificatul verde la locul de muncă să fie introdus în România până la Crăciun.

Ce planuri are coaliția de guvernare în privința „certificatului verde”

Reprezentanții PSD își doresc introducerea unui „certificat verde”, în trei variante: dacă ai trecut prin boală, dacă te-ai vaccinat sau dacă te-ai testat, ceea ce înseamnă că social-democrații aleg și varianta propusă de parlamentarii AUR prin care cei testați pentru anticorpi să obțină un certificat verde dacă au un număr suficient de mare.

Electrica Furnizare Discount

Pe de altă parte, reprezentanții PNL spun că nu se poate acest lucru dat fiind faptul că pentru această măsură încă nu există dovezi concrete clinice și teste destule astfel încât să susțină această variantă. Totuși, ședința din seara aceasta ar trebui să tranșeze problema certificatului verde la locul de muncă, atât pentru cei care lucrează la stat, cât și pentru cei care lucrează la privat.

„În ultima lună s-a discutat foarte mult pe amendamente și în fiecare săptămână a existat o amânare ba din partea PNL, ba din partea PSD. În această seară ar trebui să avem forma finală a proiectului astfel încât săptămâna aceasta să se lucreze pe comisiile care își dau raportul pe acest proiect de lege astfel încât până la finalul anului să avem și un vot final în plenul Parlamentului”, conform Antena 3.

„E vorba de realizarea cadrului legal care să permită introducerea unui certificat COVID în România ținând cont de anumiți parametrii ai situației epidemiologice când se introduce și când eventual se poate renunța la acest tip de certificat”, a explicat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Sursa: evz.ro

Citește mai mult

Actualitate

Acuzații din partea USR pentru noua coaliție PSD-PNL: „Vor să dăm 600 de milioane de euro anual pensii speciale aleșilor locali”

Publicat

în

Acuzații din partea USR pentru noua coaliție PSD-PNL: „Vor să dăm 600 de milioane de euro anual pensii speciale aleșilor locali”

Parlamentarii USR acuză noua coaliție PSD-PNL că nu vor să desființeze pensiile speciale pentru a le face pe plac primarilor.

„Din cauza lui Ghinea nu vă putem da pensii speciale”, susțin liderii USL 2.0. USR este singurul partid care luptă pentru eliminarea pensiilor speciale. Nu o face de ieri de azi, ci de când a pășit prima dată în Parlament. Însă, PSD-PNL-UDMR trag cu dinții de perpetuarea lor, pentru că așa își recompensează activul de partid. Între timp, AUR mimează – ați auzit vreo declarație împotriva pensiilor speciale din partea liderilor AUR?

Da, USR este ferm împotriva măririi numărului de pensionari speciali, cât și a bugetului acestora. NU NUMAI că nu susținem pensiile speciale, ci vrem să le desființăm. Într-o țară normală, barometrul este echitatea și respectarea principiului contributivității: cât ai cotizat, atâta primești.

Electrica Furnizare Discount

Dar aceasta este o țară condusă de șmecheri, ce decid din pix pe banii publici. Acum, șmecherii vor să dăm 600 de milioane de euro anual pensii speciale aleșilor locali – primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene. Așa că, fac apel public la guvernanți să nu se mai gândească DOAR la buzunarul partidului și la „loialii” locali aducători de voturi pe tavă la comandă politică, ci să se gândească și la cetățenii acestei țări. Prorogați amânarea intrării în vigoare a pensiilor speciale pentru aleși locali”, scrie pe Facebook, luni, deputatul USR Alin Apostol.

Sursa: stiriepsurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

OFICIAL| Testele de salivă în școli: 86 de elevi, depistați POZITIV în prima zi de testare

Publicat

în

Testele de salivă în școli: 86 de elevi, depistați POZITIV în prima zi de testare

Luni, până la ora 19.00, în urma utilizării testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă, au fost raportate 86 de cazuri detectate pozitiv, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

În cursul zilei de luni, 6 decembrie, până la ora 19:00, în urma utilizării testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă, au fost raportate 86 de cazuri detectate pozitiv, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu..

Potrivit comunicatului de presă, luni, 6 decembrie 2021, la nivel național, 17.677 de unități de învățământ cu personalitate juridică sau structuri arondate (dintr-un total de 17.915) funcționează cu prezență fizică, incluzând și unitățile conexe.

Electrica Furnizare Discount

„Așadar, peste 99% din numărul total de elevi și preșcolari pot fi prezenți fizic la cursuri. Un număr de 238 de unități de învățământ continuă cursurile în sistem online – cele mai multe în județele Bihor (52), Arad (36) și Hunedoara (20) În 13.728 de unități de învățământ cu personalitate juridică sau structuri arondate, procentul de vaccinare în rândul personalului angajat este de cel puțin 60%, în 2.697 dintre acestea procentul de vaccinare fiind de 100%”, anunță Cîmpeanu.

CITEȘTE ȘI: ASTĂZI: Copiii au început testarea înainte de ore, cu testele de salivă primite. Ce se întâmplă la un rezultat pozitiv

Conform sursei citate, în total s-au vaccinat 437.800 de elevi (130.000 de elevi în categoria de vârstă 12-15 ani, respectiv 307.800 de elevi cu vârsta peste 16 ani), număr echivalent cu peste 35% din numărul total al elevilor eligibili pentru vaccinare.

În ceea ce privește modalitatea de utilizare a testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă, conducerea a 16.956 de unități de învățământ cu personalitate juridică sau structuri arondate a decis ca acestea să fie administrate la domiciliu. În 216 unități de învățământ testele se vor administra la școală, iar în cazul a 467 de unități de învățământ vor fi administrate fie la domiciliu, fie la școală, diferențiat, pe niveluri de studiu.

Vineri, 3 decembrie, 1.831 de elevi/preșcolari (circa 0,6/1.000) și 499 de angajați erau infectați cu Covid-19 (circa 1,8/1.000).

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare