Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Tot mai multe cazuri de o nouă încercare de fraudă, ce implică numele Poștei Române

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

FOTO| Tot mai multe cazuri de o nouă încercare de fraudă, ce implică numele Poștei Române

În ultima perioadă, a fost observată o nouă încercare de fraudă care implică utilizarea numelui Poștei Române. Frauda constă într-un mesaj trimis prin e-mail sau SMS, care pare să fie de la Poșta Română, dar este, de fapt, trimis de către infractori. Mesajul poate conține diverse informații, cum ar fi că destinatarul are un colet ce trebuie ridicat, dar mai întâi trebuie să facă o plată sau să furnizeze informații personale.

Este important de reținut că Poșta Română nu solicită niciodată plata pentru ridicarea unui colet sau furnizarea de informații personale prin intermediul e-mailului sau SMS-ului. De asemenea, Poșta Română nu folosește numere de telefon mobile pentru a contacta clienții.

Dacă primiți un astfel de mesaj, nu furnizați nicio informație personală sau financiară și nu faceți nicio plată. În schimb, contactați direct Poșta Română prin intermediul numărului lor de telefon sau adresei de e-mail oficială pentru a verifica autenticitatea mesajului.

Pentru a evita să fiți victima unei fraude similare, este important să fiți întotdeauna atenți la mesajele primite prin e-mail sau SMS și să verificați întotdeauna autenticitatea acestora. În cazul în care sunteți incert cu privire la legitimitatea mesajului, nu ezitați să contactați direct compania sau organizația implicată pentru a obține informații suplimentare.

În plus, este recomandat să instalați software de securitate și să-l actualizați în mod regulat pentru a proteja datele personale și financiare împotriva potențialelor atacuri cibernetice.

În concluzie, o nouă încercare de fraudă constând într-un mesaj din partea Poștei Române a fost observată recent. Pentru a evita să fiți victima unei astfel de fraude, este important să fiți atenți la mesajele primite prin e-mail sau SMS și să verificați întotdeauna autenticitatea acestora. De asemenea, trebuie să fiți precauți în ceea ce privește furnizarea de informații personale sau financiare prin intermediul Internetului și să instalați software de securitate pentru a proteja datele dumneavoastră.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

„Îți dau 1.000 de euro, șefule”: Cum a încercat un șofer din Alba care a încercat să mituiască un polițist de la rutieră

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Îți dau 1.000 de euro, șefule”: Cum a încercat un șofer din Alba care a încercat să mituiască un polițist de la rutieră Un bărbat din Alba a fost condamnat de magistrații Tribunalului Alba la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. Citește și: Șoferul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea