Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Toamna, serbată de micuții de la GPP „Primii Pași”, Aiud: Veselia a fost la ea acasă în timpul activităților împreună cu părinții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Toamna, serbată de micuții de la GPP „Primii Pași”, Aiud: Veselia a fost la ea acasă în timpul activităților împreună cu părinții

Toamna, cu bogăția și frumusețea ei, a fost serbată de micuții din Grădinița cu Program Prelungit „Primii Pași” Aiud, împreună cu părinții acestora.

Cu sprijinul părinților s-a amenajat un frumos decor de toamnă, în curtea grădiniței, din care nu au lipsit legumele, fructele, florile, bunătăți din cămară și alte elemente specifice toamnei.

După ce au discutat despre fenomenele de toamnă, despre fructe, legume și alte aspecte, în cadrul proiectelor tematice, toate grupele au realizat o activitate comună cu părinții. Au realizat împreună: sporul casei, felinare, legume personalizate, murături asortate și au prezentat scurte momente de poezii, cântece dansuri sau jocuri distractive, legate de temă, după care toată lumea a gustat bunătăți din cămară sau preparate cu fructe și legume : zacuscă, dulceață, plăcinte cu măr, dovleac copt și altele, aduse de părinți.

Veselia a fost la ea acasă, copiii fiind foarte fericiți că părinții lor sunt prezenți în grădiniță și pot să realizeze activități împreună.

La rândul lor, părinții au fost încântați să poată observa o parte din rutina copiilor la grădiniță și să petreacă timp de calitate alături de ei.

Participarea părinţilor la unele activităţi ale grădiniţei (şezători, vizite, excursii, activităţi comune, expoziţii ale copiilor) şi chiar implicarea acestora în organizarea, desfăşurarea lor le vor permite o mai bună cunoaştere a particularităţilor propriilor copii, a dificultăţilor pe care aceştia le întâmpină în activităţi.

Activităţile derulate, au îmbunătăţit considerabil legătura dintre grădiniță cu familia , părinţii simţindu-se utili, prezentând în acest fel un interes mai mare pentru munca din grădiniță. Activităţile extraşcolare, sunt atractive la orice vârstă. Ele produc bucurie, stârnesc interes,facilitează acumularea de cunoştinţe, chiar dacă necesită un efort suplimentar.

Cunoscând importanța acestora, colectivul Grădiniței cu Program Prelungit „Primii Pași” Aiud își propune să organizeze și alte activități de acest gen în perioada următoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea