Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO. Tinerii liberali din Alba au împărțit cărți, inclusiv în autobuze, încurajând cititorii să dăruiască la rândul lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Luni, 23 aprilie, cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții, tinerii liberali din Alba Iulia au organizat o acțiune de strângere de cărți, în cadrul proiectului “Unibook – Ne unim pentru a susține educația”.

Acest proiect a debutat vineri, 20 aprilie, atunci când organizatorii au împărțit cărți în diferite zone ale orașului și chiar în mijloacele de transport în comun, încurajând albaiulienii care le primeau să facă, la rândul lor, o astfel de donație în cadrul evenimentului. 

La standul amenajat ieri în Piața Cetății, zeci de albaiulieni au donat peste două mii de cărți, iar pentru asta le mulțumim, în numele copiilor care, în scurtă vreme, se vor bucura de ele. Printre cei care au făcut donații s-au numărat și primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, viceprimarii Paul Voicu și Gabriel Pleșa și consilierii locali Raul Tudorașcu, Alin Ignat și Cătălin Hașa.

Cu ajutorul Organizației Studenților și Liceenilor Basarabeni din Alba, cărora le mulțumim pentru implicare, cărțile vor ajunge în Republica Moldova, în comunități în care bibliotecile fie lipsesc, fie nu reușesc să ofere copiilor bucuria de a citi, pe măsura nevoilor lor.

Președintele TNL Alba Iulia, Robert Bandi are convingerea că “UNIBOOK este un proiect pentru educație. Credem că viitorul României se construiește prin tineri și printr-un sistem de educație puternic, motiv pentru care, prin campania noastră de strângere de cărți, încurajăm cititul și încercăm să aducem un zâmbet pe fața copiilor care nu au acces la o bibliotecă”.

TNL Alba Iulia nu este la primul proiect de acest gen, reușind, în toamna anului trecut, să strângă peste o mie de cărți, pe care le-au donat elevilor de la școlile din Șard și Ighiu, iar astfel de inițiative vor continua și în viitor.

Biroul de presă al TNL Alba Iulia

[nggallery id=5495]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan: Județul Alba merită mai mult! Oamenii din Alba merită să trăiască mai bine! Corneliu Mureșan, fostul subprefect al județului, candidează din partea Partidului Social Democrat pentru funcția de președinte al Consiliul Județean Alba. Corneliu Mureșan este un tânăr antreprenor cu experiență în management, dar și în administrația județeană. De profesie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea