FOTO. Theodora Golf Club, cel mai mare resort de golf din România, situat aproape de Alba Iulia, se deschide în weekend. Investiție de 15 milioane de euro

FOTO. Theodora Golf Club, cel mai mare resort de golf din România, situat aproape de Alba Iulia, se deschide în weekend. Investiție de 15 milioane de euro

Theodora Golf Club, cel mai modern resort de golf din România, își deschide oficial porțile pe data de 15 octombrie 2017, în localitatea Teleac, comuna Ciugud, județul Alba. Cu o investiție de 15 milioane de euro, noul resort cuprinde cel mai mare teren de golf din România, dar și o serie de facilități de cazare și relaxare unice, clasificate la standardul de patru stele plus.

„Suntem extrem de încântați să anunțăm lansarea Theodora Golf Club, un proiect cu viziune pe termen lung, născut din pasiunea pentru golf, un sport pe care îl practic de peste 10 ani. Complexul își propune să devină o destinație pe harta turismului românesc și să crească potențialul turistic al zonei, la nivel național și internațional datorită poziționării sale excelente, chiar în inima țării, în una dintre cele mai valoroase zone românești. Theodora Golf Club este o atracție unică în țară și în lume, ce se remarcă în toate serviciile și facilitățile sale prin atenția la detalii, oferind o experință de relaxare complexă.” declară Ioan Popa, Președintele Theodora Golf Club.

Resortul a fost construit pe o durată de aproximativ doi ani de zile, designul purtând semnătura unei întregi echipe de profesioniști atât din țară, cât și din străinătate. Inaugurarea oficială a resortului va avea loc sâmbătă, 14 octombrie. Terenul de golf va fi deschis jucătorilor în primăvara anului viitor.

Theodora Golf Club poziționează România pe harta internațională a golfului, iar  principala atracție a complexului  este terenul de golf, cu o suprafață de 56 ha, pe care se desfășoară cele 18 parcursuri, fiind cel mai mare teren de golf din țara noastră. Proiectul din localitatea Teleac își propune să asigure dezvoltarea golfului în România, un sport foarte practicat în țările occidentale și cu oportunități de creștere și în țara noastră. O premieră este reprezentată de faptul că terenul de golf va avea cel mai lung parcurs din Europa– PAR 6, de 735 de metri.

Noul club asigură celor interesați de învățarea acestui sport, posibilitatea inițierii și deprinderii tehnicilor de joc, în cadrul zonelor de driving range, atât din exterior, cât și din interior, urmând să fie deschisă și o Academie de golf dedicată copiilor, în viitorul apropiat.

Theodora Golf Club este situat la maximum 10 minute cu mașina față de Alba Iulia, fiind totodată o destinație de interes pentru turiștii străini, distanța față de aeroportul din Cluj sau cel din Sibiu fiind între 1 și 2 ore.

Standarde înalte de ospitalitate

Resortul Theodora Golf Club este localizat într-o zonă deluroasă, pe malul drept al râului Mureș, oferind vizitatorilor o priveliște aparte, înconjurată de natură. Acesta cuprinde un ansamblu de 14 vile cu 82 de camere duble la standard de patru stele plus, care sunt deja disponibile spre rezervare, începând cu 15 octombrie.

Terenul de golf ce se întinde pe 56 ha cu 18 parcursuri în lungime totală de 6518 m numără 4 parcursuri par 3, 10 parcursuri par 4, 3 parcursuri par 5 și 1 parcurs par 6- cel mai lung parcurs din Europa. Resortul TGC este situat pe o suprafață totală de peste 62 ha din care bineînțeles cea mai generoasă parte este alocată terenului de golf (56 ha), iar cele 7 ha sunt ocupate de vilele resortului și alte facilități. În arhitectura sa regăsim 14 vile pentru cazare, 5 vile în regim privat, 1 sală conferințe, 1 piscină exterioară, clădirea administrativă a clubului care înglobează un driving-range indoor, pro-shop, vestiare, lounge bar și restaurantul fine-dining.

În completarea facilităților de cazare, resortul deține un restaurant cu o capacitate de 160 de locuri în interior și 100 locuri pe terasă, ce oferă turiștilor  și publicului larg un meniu select, cu preparate fine dining și băuturi rafinate. De asemenea, resortul dispune de o piscină exterioară în sezonul cald. Noul resort se poziționează ca o destinație și pentru mediul de afaceri românesc, locația dispunând de o sală de conferințe de  70 de locuri, precum și de o sală pentru întâlniri de business mai restrânse.

Pentru mai multe informații despre Theodora Golf Club puteți vizita theodoragolfclub.ro , pagina de Facebook Theodora Golf Club si Instagram https://www.instagram.com/theodoragolfclub/

***

Despre Theodora Golf Club

Theodora Golf Club este o experiență completă, care se dezvăluie tuturor oaspeților prin asocierea unică de facilități premium care promovează un stil de viață pasionat de nou al celui care își respectă întodeauna standardele.

Valorile fondatorilor clubului au fost impregnate acestui loc unic în Transilvania pe care vă invităm să îl descoperiți în vizita dvs. Fiecare detaliu din construcția și decorarea clubului poartă amprenta fondatorului, domnul Ioan Popa, iar numele ales, Theodora, cu rădăcini istorice din Grecia Antică, luminează acest loc deosebit, ca un dar care asteaptă să fie înțeles și apreciat de toți  cei care sunt oaspeții acestui resort minunat. Theodora Popa este de altfel cel de-al doilea  fondator al clubului creat de oameni cu valențe de artizani, în urma unei pasiuni comune descoperite de câțiva ani, nobilul joc de golf.

În acest loc istoric, din apropierea orașului milenar Alba Iulia, s-a născut ideea de a crea cel mai mare resort și club de golf din România pentru ca toți cei pasionați de frumosul sport să poată exersa, acasă, hobby-ul preferat. La răscrucea dintre autentic și recent a apărut acest nou punct de interes, fermecător pentru vizitatorii si jucătorii din străinătate, atrași de povestea acestui loc inedit, din Transilvania Centrală, și care înseamnă mai mult decât un simplu teren de golf : Theodora Golf Club. Whole in one. Golf & More.

[nggallery id=4692]


9 răspunsuri la “FOTO. Theodora Golf Club, cel mai mare resort de golf din România, situat aproape de Alba Iulia, se deschide în weekend. Investiție de 15 milioane de euro”

 1. Gresala fatala… Din cate vad nu s-a indiguit Muresul. Cand se va umfla prima data adio „Theodora” Golf Club !

 2. Terenul în sine este protejat prin supra-înălțarea terenului în apropierea albiei chiar mai mult decât prevede Legea apelor. Se pare că s-a avut în vedere nivelul apei la cotele la care au existat până acum inundații. Problema mare și care poate deveni gravă este că albia râului a fost restrânsă foarte mult. Digul de protecție a satului la inundații este (era?) chiar prin spatele vilelor. Nu întâmplător. Pășunea unde a fost construit terenul de golf era o zonă-tampon pentru ca parte din apele de inundație să se refuleze, scăzând astfel presiunea pe zonele din aval. Acum, prin lucrările de aici și prin altele de pe malul celălalt, la investiția Florea, în situația umflării apelor, aici există o adevărată ștrangulare. Să sperăm că nu vom avea curând ocazia să vedem unde vor rupe apele aceste obstrucționări. Ce este clar, debitele istorice nu mai au pe unde să se scurgă prin spațiul rămas liber. Nu este exclus, ba chiar riscul este real ca, din amonte teren de golf, apele să vină pe partea dinspre satul Teleac și să distrugă această zonă.

 3. Asa se intampla cand vorbesti fara sa te pricepi. Cand creste, apa curgatoare inunda exteriorul arcului pe care il formeaza curba. Adica in partea opusa terenului. PS: esti totusi bun de ceva ministru prin guvernele astea… 🙂 🙂

 4. Pretorian,poate nu știi că primul obstacol în fața apelor, deci în amonte teren de golf, este digul format la obiectivul Florea. Firesc, lovindu-se de acel dig, apele vin spre zona de care vorbeam eu.
  PS la PS: Când ai de făcut ceva propuneri pentru vreun guvern, să nu mă propui până nu ai acordul meu.

 5. io am văzut Mureșul acolo de vreo 3 ori, în ultimii ani. Nu mai vorbesc de o inundație serioasă cum au fost cele din 72 sau 76….Polo, se va juca acolo! La caras!

 6. La caras nu mai e acces. Bețele sunt înfipte în albie. Nu din alea cu mulinetă…

 7. But, but, the question is „opreste cursa de Totoi” there?

  Oh look:
  This is the golf,
  this is the piscina,
  this is the fine dining
  and over there, on the right, are Ion and Marie in papusoi( in the corn field)!

  Bani aruncati pe apa Muresului kids!