Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO Târgul caritabil „Gallery Sale”, la Alba Iulia – un real succes: S-au donat peste 5.300 de lei

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  • Comunicat de presă

Peste 800 de produse, 20 de voluntari, zeci de ore de muncă și 5.384,25 de lei donați au fost rezumatul proiectului „Gallery Sale”.

Conceptul, unic pentru Alba Iulia, aparține unui grup de voluntari care și-au propus să sprijine Asociația „Proiectul  Viziunea Nevăzătorilor”. Ei au organizat un târg caritabil, în care oferta era reprezentată de donațiile cetățenilor. S-au donat haine, încălțăminte, electrocasnice, accesorii, decorațiuni, jucării, cărți, obiecte pentru copii, dar și vouchere pentru zboruri cu parapanta sau pentru ședințe la salonul de bronzare. Evenimentul a fost găzduit de cafeneaua-galerie Framm’s și s-a desfășurat sâmbătă, 11 octombre. Deși în programul inițial orele anunțate au fost 10:00 – 18:00, organizatorii s-au văzut nevoiți să prelungească acest program, pentru a putea răspunde cererii.

Cei care au trecut pragul târgului au oferit în schimbul produselor donații de la 1 leu la 80 de lei, cel mai scump produs fiind un set antic de porțelan. Pe lângă persoanele fizice care au donat, au fost și ONG-uri și firme locale care s-au alăturat campaniei, fie cu amenajarea unui stand propriu, fie cu donarea de obiecte: Cluburile Lions și Leo Alba Iulia, Rotary Novem,  Framm’s, Ping și Pong, Garrage Boutique, Art Deco, Dress Up, Amy Legacy și mulți alții.

Organizatorii au fost impresionați de cât de receptivi au fost albaiulienii la acest eveniment, atât prin donațiile de săptămâna trecută, cât și prin prezența lor la târg și banii pe care i-au oferit.  Ei promit că vor mai aduce astfel de evenimente inedite în comunitatea noastră, pentru că știu că Alba Iulia este într-adevăr capitala de suflet a românilor!

Despre Căsuța cu zâmbete

„Căsuța cu zâmbete” alimentează dependența de a face bine… poate cea mai sănătoasă dependență.

Acesta este un proiect dezvoltat de un grup de voluntari care au decis să-și investească abilitățile în a ajuta organizațiile nonguvernamentale. Ei și-au dat seama că, deși ONG-urile au dorința de a face lucruri bune, ele nu au de multe ori cunoștințele necesare pentru a-și promova cauza. Pe de altă parte, au întâlnit mulți cetățeni care ar vrea să ajute, însă nu știu cum. În „Căsuța cu zâmbete” campaniile nu sunt doar de Crăciun și de Paște, ci în tot timpul anului. Se va alege pe rând câte o cauză, iar voluntarii nu vor renunța până nu își vor îndeplini obiectivul. Primul astfel de proiect este construcția unei camere senzoriale pentru „Proiectul Viziunea Nevăzătorilor”.

 Bunătatea e o resursă inepuizabilă, pentru că se alimentează singură pe măsură ce o consumi, iar a dărui din inimă acelor oameni care au mai puţin decât tine îţi aduce confortul pe care nici un lucru material nu va reuşi să ţi-l aducă. Toți avem în noi dorința de a ajuta. Suntem mai mult buni decât răi. „Căsuța cu zâmbete” vă dă oportunitatea de a face în fiecare zi o faptă bună. Ne propunem să vă aducem din când în când în atenţie câte o poveste mai puţin fericită, al cărei final să fie în mâinile noastre.

Mahatma Gandhi a spus: „Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!”. Haideți să nu lăsăm ca aceste cuvinte să fie doar un citat, să facem ceva pentru o lume mai bună!

Să ne zâmbim cu bine!

[nggallery id=2433]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea