Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Târg de Crăciun în scop caritabil, la Liceul Teoretic Teiuș. Elevii au valorificat obiecte decorative realizate de ei pentru a le cumpăra cadouri colegilor cu o situație precară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dulciuri, felicitări, lumânări, globuri, brăţări, tablouri şi multe obiecte decorative specifice sărbătorilor de iarnă au fost valorificate de elevii Liceului Teoretic Teiuș, în cadrul expo-târgului de Crăciun, eveniment caritabil ce a mobilizat zeci de elevi, părinţi şi profesori dornici să facă o faptă nobilă în prag de sfântă sărbătoare.

Evenimentul aflat la cea de-a patra ediție reprezintă o activitate educațională în cadrul Campaniei Caritabile „Cozonacul de Crăciun”, acțiune a Consiliului Elevilor Liceului Teoretic Teiuș, care înglobează implicarea socială a preșcolarilor și elevilor școlii, coordonați cu mare grijă de cadrele didactice: educatoare, învățători și diriginți.

Citește și:  mesaje de Crăciun și mesaje de Anul Nou

Tarabele au fost pline, iar vizitatorii au putut achiziționa diferite produse realizate de elevi, începând de la decorațiuni de Crăciun și până la produse de patiserie. De asemenea, printre elevi și-a făcut apariția Moș Crăciun care a împărțit bomboane și surprize, lăsându-se îmbrățișat și fotografiat de copii.

Oferta cu care elevii şcolii au  venit la târg a fost mai mult decât generoasă, mai ales că aceștia au expus obiecte confecţionate chiar de ei, pentru care au muncit cu sârg ore în şir, după cum ei înşişi au declarat.

Campania Caritabilă „Cozonacul de Crătarg-de-craciun-teius04ciun” este produsul dorinței de a susține elevii aflați în pragul sărăciei din unitatea de învățământ și se constituie din următoarele activități: identificarea grupului țintă, realizarea produselor în vederea comercializării, organizarea expo-târgului, procurarea cadourilor și oferirea acestora beneficiarilor.

„Expo-târgul, în particular, este un adevărat curs de educaţie economică şi antreprenorială şi, în general, o lecţie despre voluntariat, caritate şi altruism, dacă ne referim la Campania Caritabilă „Cozonacul de Crăciun” în ansamblu ei” ne-a declarat prof. Marius Cosmin Pintea, directorul Liceului Teoretic Teiuș.

„Târgul de Crăciun este o etapă a Campaniei Caritabile „Cozonacul de Crăciun”, organizat cu scopul de a strânge fonduri în vederea realizării unor cadouri pentru cei 65 de beneficiari, elevi ai școlii noastre, din clasele I-IV, cu o situație materială precară. Printre obiectele expuse în târg veţi găsi şi lucrările realizate de elevii cercului de pictură. O să vedeţi că aceşti copii sunt cu adevărat talentaţi!” a spus eleva Hari Vințeler, președinta Consiliului Elevilor.

Partenerii care susțin Campania Caritabilă „Cozonacul de Crăciun” sunt: Inspectoratul Școlar Județean Alba, Primăria Teiuș, Consiliul Local Teiuș, Poliția Teiuș, Asociația de părinți ai elevilor teiușeni și Clubul Rotary Teiuș.

[nggallery id=3166]

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea