Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Talent Show, eveniment inițiat de Grădinița cu P.P. Step by Step Nr.12, pentru a celebra Ziua Internațională a Copilului

Publicat

în

Pentru a întâmpina cum se cuvine prima zi a lunii iunie şi pentru a sărbători împreună ziua consacrată celor mai importante persoane din viaţa noastră, a tuturor: COPIII, Grădinița cu P.P. Step by Step Nr.12 din Alba Iulia a ales să marcheze în mod deosebit acest eveniment şi să dedice COPIILOR toate activităţile desfăşurate pe perioada celor două săptămâni (25.05-5.06.2020).

Cu acest prilej, educatoarele grădiniței noastre au transmis echipelor de acasă invitația lansată în cadrul unui alt proiect tematic important: „SĂRBĂTORIM ÎMPREUNĂ ZIUA COPIILOR NOŞTRI!”

Copiii noştri au niște intuiții care pot părea uimitoare pentru noi. De exemplu, încă de la o vârstă fragedă, aceștia conștientizează minunea faptului că fiecare persoană e unică, plină de calități, daruri și talente, pe care trebuie să le descopere și apoi să le lucreze cu mult efort de-a lungul vietii, pentru a se simți împlinită și a-i putea ajuta pe ceilalți.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pornind de la această idee, grădinița noastră a considerat oportun să inițieze evenimentul TALENT SHOW, tocmai pentru a da ocazia fiecărui preșcolar să împărtășească cu ceilalţi/ comunitatea online talentul sau priceperea sa.

Prin urmare, în aceste două săptămâni părinții au fost îndemnați să-și îndrepte și mai mult atenția spre copiii lor, pentru a descoperi împreună darurile cu care aceștia au fost înzestrați ori vreo activitate care le aduce bucurie şi împlinire, un domeniu în care sunt pricepuţi, un sport preferat, un joc inventat de ei sau chiar un talent artistic.

De asemenea, pe baza sugestiilor și a materialelor diverse trimise de către educatoare (link-uri utile, povești, jocuri, cântece, etc…), în cadrul jocurilor si discuțiilor desfășurate acasă, au fost inserate subiecte precum: Petrecere de Ziua Copilului (joc de rol), Darul meu pentru copiii lumii, Tort de Ziua Copilului, felicitări, mesaje/urări pentru copiii lumii, exerciții de tip brainstorming pentru echipa de acasă: Am o copilărie fericită pentru că…, Dacă aș avea pielea neagră…(ex. de empatie), Mi-ar plăcea să am un prieten din…. (țara), Bucuriile copilăriei, etc.

Pentru a celebra cum se cuvine Ziua Copilului, copiii noștri talentați au ilustrat prin lucrări artistico-plastice (desene, picturi, colaje) contexte care le fac copilăria fericită, prieteni cu care le face plăcere să interacționeze, jocurile copilăriei, prietenii de la grădiniță, animăluțe prietene, poveştile îndrăgite, etc.

Așteptate cu mult interes, fotografiile și filmările cu lucrările realizate de copii, cu activitățile preferate, cu talentul sau priceperea lor în diferite domenii practice, științifice sau artistice ne-au surprins din nou. În acest mod, am reușit să aducem în prim plan o paletă diversă de hobby-uri și talente: muzica, dans, desen, pictură, demonstrații sportive, cititul şi multe altele.

Managerul G.P.P. Step By Step nr.12, prof. Suciu Veronica, împreună cu întreg colectivul instituției, a transmis, prin intermediul paginii de facebook https://www.facebook.com/gradinita12alba un mesaj: La mulţi ani!

Tuturor copiilor din întreaga lume le dorim multă sănătate, bucurie, înţelepciune, să crească frumos şi să aibă parte de o copilărie fericită alături de iubiţii lor părinţi! Expresia „copilărie fericită” ar putea părea pleonastică, deoarece nu ne putem închipui copilăria altfel, indiferent de greutăţile inerente vieţii, de care nici copilăria nu este, din păcate, scutită.

Copiii sunt şi vor rămâne raza de bucurie continuă în această lume, iar zâmbetul, inocenţa şi dragostea lor pot încălzi cea mai rece inimă, pot însenina cea mai tristă privire şi pot transfigura întreaga lume, făcând-o mai bună, mai frumoasă, mai plină de adevăr, adică, asemenea lor.

Datoria şi responsabilitatea, dar şi bucuria noastră, a părinţilor, educatorilor şi a celorlaţi adulţi, este de a-i creşte frumos, de a-i sprijini în îndeplinirea înaltei lor meniri şi de a învăţa continuu cum să ne asemănăm lor în cele sufleteşti/, redobândind puritatea sufletească uitată undeva, într-un ungher al sufletului, de acel care a fost şi el, cândva, copil.

Prof. înv. preșc. Ioana Delia Decean, Responsabil Imagine al GPP Step by Step Nr 12, Alba Iulia

[nggallery id=7923]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Bărbat de 63 de ani, din Aiud, reținut de polițiști: Ar fi sustras o bicicletă de pe o stradă din municipiu, în valoare de 1.200 de lei

Publicat

în

Bărbat de 63 de ani, din Aiud, reținut de polițiști: Ar fi sustras o bicicletă de pe o stradă din municipiu, în valoare de 1.200 de lei

La data de 24 iunie 2022, polițiștii de investigații criminale din Aiud au identificat un bărbat de 63 de ani, din Aiud, care este bănuit de săvârșirea infracțiunii furt.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, la data de 23 iunie 2022, ar fi sustras o bicicletă, în valoare de 1200 de lei, de pe o stradă din municipiu, care aparținea unei femei de 44 de ani, din Aiud.

Elit - Gustul Desăvârșit

Bicicleta a fost recuperată și predată păgubitului.

Cercetările sunt continuate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Tânăr din Șard reținut pentru furt: Ar fi forțat încuietorile a 6 dozatoare de lapte și ar fi sustras banii din interior

Publicat

în

Tânăr din Șard reținut pentru furt: Ar fi ar fi forțat încuietorile a 6 dozatoare de lapte și ar fi sustras banii din interior

Polițiștii din Alba Iulia au reținut un tânăr care este cercetat pentru furt calificat. Împreună cu un alt tânăr din Șard ar fi sustras banii din 6 automate de lapte amplasate în diverse zone din Alba Iulia.

La data de 24 iunie 2022, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, cu sprijinul polițiștilor Serviciului Criminalistic și Postului de Poliție Ighiu, au identificat doi tineri, de 15 și 17 ani, amândoi din localitatea Șard, care sunt care sunt bănuiți de furt calificat.

Elit - Gustul Desăvârșit

În sarcina acestora s-a reținut faptul că în perioada 16-17 iunie 2022, pe timpul nopții, ar fi forțat încuietorile a 6 dozatoare de lapte amplasate în diverse zone din municipiul Alba Iulia și ar fi sustras sume cuprinse între 50 și 350 de lei.

Față de tânărul de 17 ani polițiștii sau luat măsura reținerii, pentru 24 de ore.

În cursul zilei de 25 iunie 2022, tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, unde, față de acesta s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale a tinerilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Acțiune a polițiștilor din Alba Iulia, pentru creșterea siguranței în trafic: 26 de amenzi aplicate, 2 permise reținute și 3 infracțiuni depistate

Publicat

în

Acțiune a polițiștilor din Alba Iulia, pentru creșterea siguranței în trafic: 26 de amenzi aplicate, 2 permise reținute și 3 infracțiuni depistate

În noaptea de 24/25 iunie 2022, în intervalul orar 20,00 – 02,00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au organizat, pe raza municipiului, o acțiune pentru creșterea siguranței rutiere și depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive și depistarea autovehiculelor care sunt echipate cu sisteme de evacuare a gazelor de eșapament.

Cu ocazia acestei acțiuni, au fost verificați 147 de conducători auto și au fost constatate 26 de abateri de natură contravențională, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 8.700 lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Dintre amenzi, una a fost aplicată pentru conducere sub influența alcoolului, una pentru echiparea cu sisteme neomologate, două pentru modificări ale sistemelor de evacuare și emiterea de zgomote peste limita admisă, trei pentru lipsa inspecției tehnice periodice, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

Au fost reținute 2 permise de conducere, retrase 7 certificate de înmatriculare și au fost constatate 3 infracțiuni la regimul rutier.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare