Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Tabăra tematică de artă fotografică 2013, la Centrul de Agrement Arieșeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba în colaborare cu Asociaţia de Turism şi Speologie “Sfinx” din Gârda de Sus a organizat şi în acest an tabăra tematica de artă fotografică pentru copii şi tinerii care au ales petrecerea vacanţei de vară în centrul de agrement Arieşeni în perioada 26 iulie – 1 august, urmând să se deruleze şi pentru participanţii din seria următoare din 3 – 9 august.

Tematica a fost specifică activităţilor de agrement montan, în principal a tehnicilor de fotografiere la suprafaţă şi subteran, conştientizarea tinerilor asupra arealului protejat şi educaţie ecologică. De asemenea arta fotografică şi în special fotografia subterană presupune o tehnică specială şi mai ales una din justificările cele mai importante e acela de a conştientiza nevoia de a proteja acest areal, iar o fotografie poate fi o amintire mult mai plăcută decât a-şi însuşi o bucată din acea formaţiune şi mai ales de a face cunoscute aceste locaţii peste tot în lume.

Participarea în tabăra oferă tinerilor oportunitatea de a se implica activ în protejarea arealului carstic, de îmbogăţire a tehnicilor de specialitate, respect pentru natură şi nu în ultimul rând de dezvoltare personală. Succesul ediţiilor anterioare ale acestui proiect a reuşit să aducă în prim plan frumuseţile Munților Apuseni prin expoziţiile virtuale ale participanţilor pasionaţi şi a celor care şi-au dezvoltat această pasiune”, spune Adrian Pastina, director executiv al DJTS Alba.

Cei peste 100 de copii împreună cu profesorii însoţitori au fost familiarizaţi cu tehnici de fotografiere afară în subteran, orientare turistică cu mijloace neconvenţionale, orientare cu ajutorul fenomenelor naturii, tehnici de căţărare, jocuri de animaţie şi au vizitat obiectivele turistice din zona Munţilor Apuseni : Peştera Scărişoara, Peştera Urşilor, Cascada Vârciorog, Cascada Buciniş, Groapa Ruginoasă, Cheile Ordâncușei, Gheţarul Vârtop, Peştera cu Cristale de la Roşia, Muzeele Lemnarului de la Patrahaitesti, Roşia Montană cu Minele Romane şi Muzeul Aurului Apusenilor.

La sfârşitul taberei organizatorii au oferit tuturor participanţilor diplome şi materiale informative , s-a realizat expoziţia cu cele mai sugestive şi frumoase imagini şi nelipsitul foc de tabără.

FOTO: DJTS Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea