Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO: Tabăra Internațională de Artă Plastică Inter-Art 2013 – o nouă ediție cu rezultate notabile

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La sfârșitul săptămânii trecute s-a tras cortina peste ediția a XVIII-a a Taberei Internaționale de Artă Plastică Inter-Art 2013, una dintre cele mai complexe și ample manifestări desfășurate în Aiud și în județul Alba.

Aceasta a reunit 41 de artiști din 23 de țări de pe toate continentele și a propus publicului din Alba Iulia, prin Muzeul Național al Unirii două expoziții de artă semnate de Patrick Cauvin din Haiti și Horvath Gyongyver din Cluj-Napoca. Publicul aiudean a participat la: Expoziția Internațională de Mail art cu titlul „Atingere” (care a cuprins lucrări semnate de 71 de artiști din 31 de țări); Expozițiile personale ale artistului din Nepal Keshav Malla și Kingsley Nwabia din Nigeria; Expoziția In memoriam Eva Mazzucco și Expoziția internațională Inter Art 2013.

Grupul „Skepsis” din Alba Iulia a fost aplaudat la scenă deschisă pentru reprezentația de teatru Comedia dell arte, iar grupul Motto din Mediaș a încântat cu muzica sa într-un recital în aer liber. Cetatea Albei Iulia și Aiud, satul Rimetea și Salina Turda au constituit reperele turismului cultural propuse artiștilor participanți pentru acest an.

Expoziția de final a taberei s-a constituit într-o amplă și generoasă prezentare a lucrărilor realizate la Aiud, a valorilor culturale deosebite create aici, bucurându-se de aprecierea publicului și a persoanelor de specialitate prezente la vernisaj. Biblioteca Județeană Lucian Blaga Alba a oferit artiștilor participanți un volum, în ediție bilingvă, de poeme semnate Lucian Blaga, iar Asociația „Amicii Rozelor” din Ciumbrud a oferit artiștilor și participanților câte un trandafir, simbol al zonei.

Potrivit directorului Ioan Hădărig, Fundația Inter Art Aiud a încheiat, în deschiderea taberei, parteneriate cu asociații și fundații culturale din Franța, Haiti și Ungaria.

FOTO: Inter-Art Aiud

[nggallery id=118]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea