Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Tabăra Internațională de Artă Plastică Inter-Art 2013 – o nouă ediție cu rezultate notabile

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

La sfârșitul săptămânii trecute s-a tras cortina peste ediția a XVIII-a a Taberei Internaționale de Artă Plastică Inter-Art 2013, una dintre cele mai complexe și ample manifestări desfășurate în Aiud și în județul Alba.

Aceasta a reunit 41 de artiști din 23 de țări de pe toate continentele și a propus publicului din Alba Iulia, prin Muzeul Național al Unirii două expoziții de artă semnate de Patrick Cauvin din Haiti și Horvath Gyongyver din Cluj-Napoca. Publicul aiudean a participat la: Expoziția Internațională de Mail art cu titlul „Atingere” (care a cuprins lucrări semnate de 71 de artiști din 31 de țări); Expozițiile personale ale artistului din Nepal Keshav Malla și Kingsley Nwabia din Nigeria; Expoziția In memoriam Eva Mazzucco și Expoziția internațională Inter Art 2013.

Grupul „Skepsis” din Alba Iulia a fost aplaudat la scenă deschisă pentru reprezentația de teatru Comedia dell arte, iar grupul Motto din Mediaș a încântat cu muzica sa într-un recital în aer liber. Cetatea Albei Iulia și Aiud, satul Rimetea și Salina Turda au constituit reperele turismului cultural propuse artiștilor participanți pentru acest an.

Expoziția de final a taberei s-a constituit într-o amplă și generoasă prezentare a lucrărilor realizate la Aiud, a valorilor culturale deosebite create aici, bucurându-se de aprecierea publicului și a persoanelor de specialitate prezente la vernisaj. Biblioteca Județeană Lucian Blaga Alba a oferit artiștilor participanți un volum, în ediție bilingvă, de poeme semnate Lucian Blaga, iar Asociația „Amicii Rozelor” din Ciumbrud a oferit artiștilor și participanților câte un trandafir, simbol al zonei.

Potrivit directorului Ioan Hădărig, Fundația Inter Art Aiud a încheiat, în deschiderea taberei, parteneriate cu asociații și fundații culturale din Franța, Haiti și Ungaria.

FOTO: Inter-Art Aiud

[nggallery id=118]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

1 iulie 2024: Concert special de clavecin la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia, susținut de pianistul Stanisław Łopuszyński

Bera Larisa

Publicat

în

1 iulie 2024: Concert special de clavecin la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia, susținut de pianistul Stanisław Łopuszyński Luni, 1 iulie 2024, ora 19:00, va avea loc un concert special de clavecin la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia, susținut de pianistul Stanisław Łopuszyński. Citește și: JOI, 27 iunie: Noi întâlniri ale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea