Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Tabără de sculptură în piatră, în comuna Horea. Lucrările realizate vor transforma ”Dâmbul lui Gâf” în cel mai mare parc tematic dedicat iubirii din România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Artişti din întreaga ţară, studenţi sau profesori specializaţi în sculptură, participă în aceste zile la Tabăra Naţională de Sculptură în Piatră „Dâmbul lui Gâf”, eveniment organizat în premieră în acest an de Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.  

Tabăra a debutat în 24 august şi se desfăşoară până în 4 septembrie, perioadă în care participanţii sunt provocaţi să îşi folosească imaginaţia şi creativitatea pentru a realiza sculpturi unice dedicate iubirii. Tema taberei este „Eros”, iar toate sculpturile vor trebui să păstreze central tema iubirii fiind realizate din blocuri foarte mari de piatră. Tabăra se desfăşoară pe Dâmbul lui Gâf, în comuna Horea din Munţii Apuseni.

„Tabăra Naţională de Sculptură în Piatră „Dâmbul lui Gâf” este organizată în premieră în acest an şi reuneşte artişti din întreaga ţară. Tema sculpturilor este „Eros”, astfel că  iubirea este sentimentul care va stârni imaginaţia artiştilor. Aşteptăm cu real interes finalizarea lucrărilor pentru că acestea vor intra în proprietatea organizatorilor şi vor mobila un parc de artă ce va fi amenajat pe Dâmbul lui Gâf, în comuna Horea” a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

La finalul taberei toate sculpturile vor deveni proprietatea comunei Horea, iar Centrul de Cultură „Augustin Bena” va avea dreptul de folosire a imaginii lucrărilor pentru realizarea unor materiale de promovare viitoare. De asemenea, lucrările vor fi expuse pe Dâmbul lui Gâf, care va deveni cel mai mare parc tematic de artă dedicat iubirii din România. Tabăra este organizată de Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba şi Primăria Comunei Horea.

Comuna Horea este situată în partea de nord-vest a judeţului Alba, pe Valea Arăzii, afluent al râului Arieşul Mare şi se află la 102 km distanţă faţă de Alba Iulia, reşedinţa de judeţ şi la 26 km nord-vest de Câmpeni. În această comună din Munţii Apuseni, respectiv în satul Fericet, s-a născut Vasile Ursu Nicola, cunoscut sub numele de Horea, marele conducător al Revoluţiei din Transilvania din anul 1784. (C.M.)

[nggallery id=4501]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea