Ziarul Unirea

FOTO| Ștrand cu arhitectură tradițională într-un sat din Alba! Ion Dumitrel, despre construirea sa

Într-o postare publicată pe un site de socializare, Ion Dumitrel a anunțat un nou proiect benefic pentru cetățenii județului Alba, la Lopadea Nouă.

,,La Ocnișoara, în comuna Lopadea Nouă, Consiliul Județean Alba va construi un ștrand cu o arhitectură tradițională, având o sursă de inspirație etnografică locală.

ELIT

În luna septembrie, vom dezbate și vota un proiect de hotărâre pentru preluarea terenului și apoi va putea fi realizat proiectul propriu zis. SC APA CTTA Alba lucrează pentru a asigura alimentarea cu apă și canalizare a zonei, iar primăria, condusă de dl. Marian Catalin Indreiu, reabilitează și asfaltează drumul comunal care leagă Ocnișoara de satele Ciuguzel și Odverem, prin care localitatea, locuită momentan doar de câteva familii, va fi scoasă din izolare, devenind accesibilă publicului interesat.

Localitatea este cunoscută din vechime pentru apele sărate de care dispune, prospecțiile geologice indicând prezența unui masiv de sare în subsolul regiunii, care prin eroziune a ajuns să fie vizibil la suprafaţa solului.
Investiția propusă este complementară celei prin care la Ocna Mureș sunt investite 6 milioane de euro, prin parteneriatul dintre CJ Alba și Primăria Orașului Ocna Mureș, în amenajarea unei baze de tratament și agrement, cu centre de sănătate, recuperare și bazine cu apă dulce și sărată, orașul de pe malul râului Mureș urmând a reveni în rândul stațiunilor balnear.

Astfel, prin cele două investiții, aflate la aproximativ 30 de km una de alta, Ocna Mureș și Ocnișoara vor deveni noi puncte de interes în ceea ce privește balneoturismul și medicina recuperatorie, cu accesibilitate națională și internațională.”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419