FOTO ȘTIREA TA: Zona de agrement de la Schit din Alba Iulia, lăsată în paragină. Tăblării ruginite gata să cadă de pe pavilioane, schelet metalic în loc de hintă, garduri și bănci rupte

Paul Voicu - Primar 2020

Ceea ce a fost odată un reper al relaxării în municipiul Alba Iulia, zona de agrement de la Schit, a ajuns într-un stadiu avansat de degradare și reprezintă mai degrabă un pericol pentru cei care ajung aici.

Dacă mai demult, parcul plin de verdeață amenajat cu bănci, leagăne și teren de tenis, îndemna la momente de destindere, astăzi peisajul este unul dezolant, care nu face deloc cinste orașului.

ELIT

Un cititor al publicației a vrut să readucă în atenția publică acest aspect și a trimis pe adresa redacției mai multe imagini, însoțite de un mesaj. ”Voiam să vă semnalez situația dezastruoasă și periculoasă în care se află parcul SCHIT”, ne-a scris cetățeanul, expimându-și dorința de a face imaginile publice.

În fotografii se poate observa cum tăblăria de pe pavilioane este ruginită și stă să cadă, iar băncile din interiorul acestora au rămas fără bucățile din lemn. De asemenea,  în jurul parcului și la terenul de tenis, împrejmuit odată cu plase, a mai rămas doar ”urmă” de gard și câteva bări metalice, și acelea unele rupte. Altă imagine prezintă ”scheletul” ruginit a ceea ce s-a putut numi hintă pentru copii.

Mihail David - 2020

De bazine nici nu are rost să mai vorbim, căci de ani buni nu mai poți folosi cuvântul ”scăldat” la adresa lor, fiind „înghițite” de bălării.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Deși în urmă cu câțiva ani administrația locală a anunțat că intenționează să investească 1,7 milioane de euro pentru regenerarea spațiului de agrement de la Schit, având chiar un proiect privind documentația tehnico-economică, totul a rămas ”în aer”, iar cetățenii au fost ”duși de nas” ba că se face zonă de agrement la Bazinul Olimpic, ba în zona Parcului Dendrologic. Însă, nimic concret până astăzi.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

Marius 16 septembrie 2017 at 11:11

adaugati ca zona este infecta, cu multe capuse si plina de gunoaie! Nu stiu cum accepta cei care au pub ul in zona ?! Pana la realizarea maretelor planuri trebuie rase toate ruinele si deratizata toata suprafata !

cetateanul 16 septembrie 2017 at 15:24

zana stie de ce !

dolfi 16 septembrie 2017 at 20:56

acea zona e lasata in paragina voit! Ca apoi sa se „puna in valoare” pe bani multi mai tarziu, vezi spoirea mirobolantei Cetati.

Plus ca acolo in coasta schitului s-au facut niste „casute modeste” nesthe doamne angajate pe la buget cu diverse Pile Cunostinte Relatii si bineinteles salarii babane (salariu+sporuri+suplimente+…) si pe care le deranjeaza „zgomotul” si „mizeria”, ca si atunci cand functiona strandul. Nu stiu maicile alea cum suporta perioadele de posturi in damfurile de gratare de pe la aceste „casute modeste”

Cu ceva ani in urma se deviase o cursa de autobus de pe strada Vasile Goldis pe una din strazile paralele din spatele liceului HCC. Motivul: ii era lene unei anumite functionare dintr-o anumita institutie.

Bucifer 17 septembrie 2017 at 8:34

Da. Suntem slabi. Prea slabi. Nu suntem uniți împotriva acestor decizii. Nicăieri în lume nu închizi o bază sportivă, un ștrand, o zonă de agrement fără să oferi alta la schimb. Doar aici, și doar pentru că nu le pasă de cetățean.

HH 17 septembrie 2017 at 12:48

STATI LINISTITI hAVA ARE CEL PUTIN DOUA STUDII DE FEZABILITATE PENTRU ACEA ZONA, TREI PROIECTE SI UN PUZ !
DOAR CA LE TINE LA SERTAR DE VREO 7 ANI ! DA ZONA E INFECTA !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...