FOTO/ ȘTIREA TA: Trotuarele dintr-o zonă a municipiului Alba Iulia ocupate de mașini – ”Trebuie să se producă un accident ca să se ia măsuri?”

O situație întâlnită foarte des într-o zonă a municipiului Alba Iulia (str. Ion Agârbiceanu, Avântului și 9 Mai) ne-a fost sesizată de un cititor al publicației ziarulunirea.ro. Acesta speră ca, prin publicarea fotografiilor, să sensibilizeze administrația locală să ia măsuri.

Este vorba de ”eterna problemă” din municipiu – parcarea mașinilor pe trotuar și pericolul de accident pentru pietonii obligați să circule, din această cauză, pe carosabil:

ELIT

”Vă trimit pozele de mai sus în speranța că o să le publicați pentru a atrage atenția autorităților în legătura cu parcarea de autoturisme pe trotuare. În zona străzilor Ion Agârbiceanu, Avântului și 9 Mai, aproape în fiecare seară dar mai ales duminica dimineata, trotuarele sunt blocate de mașini și pietonii sunt obligați să circule pe carosabil de multe ori. Mămici cu carucioare care nu au loc pe trotuar sau familii cu copii care circula pe carosabil din cauza blocării trotuarelor. Am apelat și la poliția locală și echipajul venit a spus că nu poate face nimic și să apelăm la 112 să trimită pe cineva. Întrebarea este de ce în alte cazuri pot să aștepte lângă mașini când sunt parcate în zone de oprire interzisă doar pentru a amenda șoferii? În aceste cazuri nu este mai mare pericolul pentru un copil care aleargă printre mașini și sare în stradă? Chiar trebuie ca cineva să fie rănit sau poate chiar mai grav, să decedeze, pentru ca autoritățile să ia măsuri?”, ne-a scris albaiulianul.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

15 Comentarii

Marius 8 mai 2017 at 12:27

„Mămici cu carucioare” – sincer mai da-le in ma-sa! Au loc sa treaca ce naiba! Uitati-va in poze ca se vede ca este loc!

iosif 8 mai 2017 at 12:29

Aveti la cine suna. La politia locala. Evident, pozele sunt de dum, cel mai probabil, din timpul slujbei. Si de aici, eterna discutie… Da unde sa parcam, ce sa facem etc etc.

Dan 8 mai 2017 at 14:15

Ha, ha, ha ! Sa fim seriosi !

nesimtirea 8 mai 2017 at 12:57

Pe str Lvezii sau pe Marasesti, exista extrem de multe masini parcate aiurea pe carosabil chiar, nu pe trotuar! Si asta, chiar daca toate casele au curti si garaje. Un serviciu de ridicare a masinilor nesimtitilor, ar avea de lucru din plin si acolo.

TEC 8 mai 2017 at 13:55

Trotuarele sunt facute pentru pietoni nu pentru masini si asa ar trebui sa ramana. Nu cred ca este necesara ridicarea masinilor, ajung si amenzile aplicate corect. In tarile civilizate se practica sistemul de amenzi si nimeni nu parcheaza pe trotuare, mai ales daca este ars la buzunar. Din pacate noi traim in Romania.
Cei care merg la biserica pot parca regulamentar unde sunt locuri libere si sa mearga pe jos la biserica. Daca nu exista pptiunea sa vina cu taxi sau autobuzul la biserica. Nu cred ca credinta implica incalcarea legii si punerea in pericol a vietii altora.
Daca politia locala isi face treaba cateva zile la rand seara si Duminica sigur se va rezolva problema. Asta in cazul in care vreo masina parcata nu este a unei persoane mai celebre sau mai cunoscute.

Dan 8 mai 2017 at 14:14

Vedeti ce e pe strada Andrei Muresanu ! Dezastru.

Maria 9 mai 2017 at 8:14

Pai pe Andrei Muresanu o singura firma parcheaza 13 masini (camionete, de teren). Si pun pariu ca nu o sa fie deranjati de Politia Locala. Stiu ei de ce.

FF 8 mai 2017 at 15:06

Asta este rezultatul ca nu sunt amenajate suficiente locuri de parcare (daramati dracului garajele dintre blocuri) iar locurile cu plata sunt valabile pe toata durata zilei si nu doar intre orele 19.00 si 08.00 asa cum s-a propus initial. Inviti pe cineva la tine si stai cu morcovu in k*r ca isi ia ala amenda ca a parcat pe trotuar sau pe locul altuia si asta din cauza ca pedelisti care conduc Alba Iulia sunt niste hapsani ! Acum colac peste pupaza, din cauza ca nu mai au bani, s-au gandit dragii nostri pedelisti sa ridice si masinile parcate pe trotuar nesocotind mai multe hotarari judecatoresti sau ale CCR. Dar pentru un partid care sustine statul de drept doar atunci cand ii convine este normal…

Marian 8 mai 2017 at 17:19

@TEC – legea iti permite sa parchezi pe trotuar atata timp cat lasi loc suficient sa treaca persoane. in pozele de mai sus se vede ca este loc suficient si pentru 2 carucioare cu copii unu langa altul. de ce suntem rai si intodeauna dam vina pe altii?

ilie de la uzina 9 mai 2017 at 10:21

Stimate domn Marian, legea nu iti permite sa parchezi pe trotuar.sper sincer ca nu ai carnet de conducere, pentru ca asta ar fi o dovada ca nu ai citit niciodata codul rutier.
„administratorul drumului public poate amenaja pe anumite zone ale trotuarului, cu avizul poliției rutiere, spații destinate opririi sau staționării vehiculelor, marcate și semnalizate corespunzător”
iti dau un paragraf din lege .

paka 8 mai 2017 at 20:47

o dovada foarte clara ca politia locala nu isi face treaba ! trebuie dati afara cei de la politia locala ce dorm pe banii nostri !

Rus alin 8 mai 2017 at 22:41

De 10 ori mai rau e pe Gladiolelor si Nichita Stanescu, dar nu ii pasa nimanui.

TEC 9 mai 2017 at 9:18

Marian poate daca duci caruciorul in brate treci cu 2 pe acolo si alea pliate.
Daca te uiti bine intr-o poza se vad masini parcate pe marcaj de interzis,pe trotuar sunt si pe trecerea de pietoni si pe linie continua si acolo era perfect legal si lumea putea trece.
Important ar fi ca cei abilitati sa isi faca treaba nu sa stea la ciupeala in unele zone cu oprirea interzisa, zone unde sunt interese.
De exemplu la piata pe strada unde are primarul casa au avut interes sa stea sa amendeze lumea cand parca. Unde este pericol de accidente nu intereseaza pe nimeni.
Daca politia locala ar aplica amenzile corecte pentru parcari iti garantez ca in 1-2 saptamani nu ar mai parca nimeni aiurea, nicaieri.
Probabil bugetul local ar avea de castigat in mod de neimaginat si ar fi si loc pe trotuare.

TEC 9 mai 2017 at 22:52

O poza care merita atentia si politia locala din Blaj tot respectul a fost postata astazi. Daca si politia locala din Alba Iulia ar urma exemplul sigur ar fi bugetul local mai mare si trotuare libere.
Problema ar fi lipsa clampelor pentru roti si resuresel umane ale politiei locale insuficiente.

Marian 10 mai 2017 at 15:32

@ilie de la uzina – d-voastra cred ca traiti intr-o lume paralela cu lumea in care traim toti. E o lege nescrisa ca ai voie sa parchezi pe trotuar atata timp cat lasi suficient loc sa treaca persoane pe el. Asa este in majoritatea oraselor. Unde este interzisa parcarea pe trotuar se poate intelege foarte usor ( borduri inalte, marcaje sau stalpi ). @ilie de la uzina – afla ca am permis si de multe ori parchez pe trotuar pentru ca efectiv nu am unde altundeva dar tin cont intodeauna sa nu blochez trecerea persoanelor pe acolo ( niciodata nu am luat amenda ). Degeaba dai citate din lege daca nu se aplica!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...