Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. ȘTIREA TA. Punctul de informare turistică Șipote, din comuna Sălciua, vandalizat de hoți

CRIȘAN Alin

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Punctul de informare turistică Șipote din comuna Sălciua, județul Alba, a căzut pradă unor huligani, care au furat camera de supraveghere si au distrus tăblițele cu indicații turistice.

Probabil camera era o piedică în desfășurarea unor activități mai puțin legale, astfel că distrugerea a fost o acțiune asumată. Cei în cauză ar trebui trași la răspundere de către autoritățile responsabile și cercetați pentru distrugere.

Cascada Șipote, este situată în inima Munţilor Trascăului, pe Valea Arieșului (jud. Alba), cascada de travertin este o cădere de apă pe o lungime de aproximativ 1 km, fiind formată dintr-o succesiune de cascade mari şi mici. Acestea ating înălţimi de până la 15 m şi sunt răsfirate pe stânci sau baraje de travertin.

Această cascadă are un debit constant indiferent de perioada anului. Cea mai accesibilă este cascada din partea inferioară, fiind vizibilă de pe DN 75.

Din centrul comunei Sălciua se urmează 2 km pe șosea, spre Huda lui Papară, până la Valea Morilor, de unde, urmând o potecă marcată cu triunghi roșu, se ajunge în aproximativ o oră în Poiana La Șipote.

Indiferent de sezon, cascada oferă peisaje de poveste.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

24-25 aprilie 2024: Evenimentul „Bucuria Florilor” la Sebeș și Cugir. Pachețele cu trei flori de primăvară din specii diferite pentru publicul interesat

Bogdan Ilea

Publicat

în

24-25 aprilie 2024: Evenimentul „Bucuria Florilor” la Sebeș și Cugir. Pachețele cu trei flori de primăvară din specii diferite pentru publicul interesat În data de 24, la Sebeș și 25 aprilie, la Cugir, ascoiația „La Pas”, alături de companiile Star Transmission & Star Assembly, organizează evenimentul „Bucuria Florilor.” Pentru a celebra ziua biodiversității oamenii care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea