FOTO ȘTIREA TA: Drumul comunal din Scărișoara spre peștera Ghețar este impracticabil. Turist: Am crezut că îmi rup mașina. Măcar să fie atenționări, că se poate ajunge doar prin Gârda!”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

”Așa arată un drum comunal din Scărișoara înspre satele Preluca, Negești, Sfoartea. Am fost într-o drumeție și teoretic ar fi trebuit să ajung la Peștera Ghețar pe acest drum, dar m-am lovit de cratere efectiv în loc de asfalt, deși drumul apare pe harta comunei ca fiind practicabil”, ne-a scris un cititor al publicației ziarulunirea.ro, care a fotografiat drumul și a trimis imaginile pe adresa redacției.

Turistul se arată nemulțumit de faptul că pe respectivul drum nu au fost puse indicatoare, în care să se precizeze că este inaccesibil cu mașina și că se poate ajunge la peștera Ghețarul doar prin Gârda de Sus.

USR - Alegeri parlamentare 2020

”Am întâlnit oameni care s-au plâns de faptul că abia mai pot ajunge acasă și cu jeep-uri, iar mașinile de intervenție să ajungă aici este aproape imposibil, deși din ce mi-a fost relatat satele sunt destul de populate!

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Zona este superbă, însă am rămas uimit de faptul că deși apare drum de legătură cu peștera Ghețar de la km 7 este fără asfalt și a trebuit să mă întorc în Scărișoara și să merg prin Gârda de Sus, unde este drumul perfect. Un domn mai în vârstă din satul Preluca mi-a spus cu dezămagire că nu mai pot urca nici cu căruța cu cai, la ce cratere sunt și că nu s-au mai făcut reabilitări de 13-14 ani, decât umpluturi de pământ care la prima ploaie mai mult rău fac.

Nu am știut că numai cu mașini de teren se poate urca și efectiv am crezut că îmi rup mașina. Măcar să fie atenționări că nu te poți duce pe drumul respectiv înspre peșteră decât cu mașini off road să nu îți pui viața în pericol”, ne-a transmis cititorul.

De cealaltă parte, reprezentanții primăriei Scărișoara spun că pe DN75 sunt indicatoare care te duc spre Peștera Ghețarul prin Gârda de Sus. Totodată, aceștia au afirmat că drumul comunal Scărișoara este asfaltat doar pe o porțiune de 8 kilometri, până la Negești, și au confirmat că de aici încolo drumul este inaccesibil.

———————————————-

Dacă vrei să ne semnalezi un eveniment, dacă ai văzut ceva neobișnuit, dacă vrei să pui o întrebare unei instituții publice sau unui politician, dacă ai filmat sau fotografiat ceva interesant, trimite-ne un mesaj pe adresa redactieonline@unirea-pres.ro sau pe pagina de Facebook, iar reporterii noștri vor lua legătura cu tine.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419