Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Steagul de luptă al lui Avram Iancu, scos la vânzare. Preţ de pornire: 10.000 euro

Bogdan Presecan

Publicat

în

Steagul de luptă al lui Avram Iancu, raritate absolută, piesă de muzeu, 1848-1849, a fost scoasă la vânzare de către un colecționar din străinătate.

Acest steag de luptă, împreună cu celebra lozincă a lui Iancu „Voi suntei poporul!”, a mobilizat ardelenii în timpul Revoluției de la 1848.

Potrivit casei de licitații Artmark, piesa a pus în dificultate experții evaluatori. Aceștia au recunoscut că „este greu, aproape imposibil, a evalua un obiect cu o astfel de încărcătură emoțională și istorică”. Prețul de pornire a fost stabilit totuși la 10.000 de euro. Licitația va avea loc în București, marți, 22 octombrie, la Athénée Palace Hilton, începând cu ora 19:00.

Aviz patrioților din Alba, consiliului județean și tuturor celor care ar putea aduce steagul lui Iancu, înapoi acasă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea