Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Statuia Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea a fost sfințită, la Blaj, în prezența Excelenței Sale Mons. Miguel Maury Buendía, Nunțiu Apostolic în România și Republica Moldova

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Blaj a avut loc, joi, sfințirea statuii Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, operă a sculptorului polonez Czesław Dźwigaj. Slujba de binecuvântare a avut loc în curtea Palatului Mitropolitan, fiind marcați astfel cei douăzeci de ani de la vizita istorică a Suveranului Pontif în România, din anul 1999.

La eveniment au fost prezenți Excelența Sa Mons. Miguel Maury Buendía, Nunțiu Apostolic în România și Republica Moldova, Episcopii Sinodului Bisericii Române Unite cu Roma, ministrul Culturii Daniel Breaz, Gheorghe Valentin Rotar – primarul municipiului Blaj, Ion Dumitrel – președintele Consiliului Județean Alba, reprezentanți ai administrației și localnici.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

”Vă salut pe toți cei care ați binevoit să vă alăturați cu noi la acest eveniment! Fiind în serviciul diplomatic al Sfântului Scaun am avut darul de a fi implicat în organizarea a cinci călătorii apostolice ale Sfântului Ioan Paul al II-lea. În toate aceste ocazii el a venit în nunțiaturile unde eu mi-am desfășurat activitatea. Astfel, am împărtășit rugăciuni, mese și conversații cu el. Întotdeauna m-a atins umanitatea și spiritualitatea sa, el vorbea lui Dumnezeu despre oameni și oamenilor despre Dumnezeu, împlinindu-și astfel în mod suprem funcția de Pontif. Mai mult decât atât, el și-a oferit întreaga viață acestei slujiri. Aș dori de asemenea să îmi exprim recunoștința față de artistul Czesław Dźwigaj și față de toți cei care au colaborat la realizarea acestui important memorial. Vă invit să continuați să vă rugați pentru buna reușită a vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc în România”, a spus Excelența Sa Mons. Miguel Maury Buendía în discursul său.

Evenimentul s-a aflat pe agenda Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, care s-a reunit, în intervalul 7-9 mai 2019, la Blaj, sub președinția Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan.

Statuia, care împreună cu soclul are aproape patru metri, a fost realizată de sculptorul polonez Czesław Dźwigaj (69 ani), cunoscut pentru cele aproximativ 50 de statui ale Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea pe care sculptorul polonez le are în întreaga lume, în țări de pe mai multe continente, printre locațiile în care aceasta poate fi văzută, exact în forma prezentă și la Blaj, aflându-se locuri importante pentru Biserica Catolică, cum ar fi Fatima și Roma. De altfel, soclul statuii a fost făcut după indicațiile clare ale sculptorului Czesław Dźwigaj, iar despre ideea amplasării acestei statui la Blaj s-a vorbit în mai 2017, când artistul polonez a primit, la Alba Iulia, titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universității 1 Decembrie.

[nggallery id=7088]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Accident rutier pe șoseaua de centură Alba Iulia între două mașini: Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO Accident rutier pe șoseaua de centură Alba Iulia între două mașini: Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a produs marți, în jurul orei 20:30, pe șoseaua de centură din Alba Iulia între două autoturisme. Șase participanți la trafic au fost implicați, două persoane suferind leziuni ușoare. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea