Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Star Transmission Cugir și-a deschis porțile pentru lunga noapte a industriei. Aproximativ 300 de persoane au vizitat societatea

Ziarul Unirea

Publicat

în

noaptea industriei cugir06Una dintre firmele de prestigiu de la poalele Drăganei, Star Transmission, a organizat, joi, la Cugir  ”Noaptea lungă a industriei”, eveniment la care potrivit oficialilor într-un timp de 5 ore si jumătate (17.00 – 22.30)  au luat parte peste 300 de vizitatori din localitate și nu numai. O ”Zi a  porților deschise” care a dat posibilitatea participanților să cunoască activitatea companiei, participând la vizitarea secțiilor de producție, a cantinei societății, să ia parte la  concursuri,  precum și la un eveniment de responsabilitate socială.

La intrare, vizitatorii au primit o mapă de prezentare care conținea și câte o foaie de concurs cu întrebări, la care trebuiau să răspundă și pe care trebuiau să o depună într-o urnă special amenajată, câștigătorul urmând să-și petreacă o zi într-un departament, la alegere.

După ce au vizitat halele de producție, oaspeții au fost așteptați la cantină unde au avut ocazia să socializeze și să schimbe păreri cu angajații și ceilalți vizitatori.

Parcurgând istoricul firmei am aflat că Daimler a început colaborarea cu U.M.Cugir în anul 1996, iar în 2001 s-au noaptea industriei cugir19pus bazele unui joint – venture cunoscut sub numele de Star Transmission (STC) firma devenind un furnizor internațional de componente pentru industria de automobile. La societatea din Cugir se produc roți dințate, arbori, precum și componente prelucrate mecanic pentru motoare, cutii de viteză și casete de direcție. Pe lângă construcția de dispozitive, compania oferă clienţilor şi servicii de inginerie.

Potrivit datelor(până în 2014) furnizate de conducerea firmei, Star Transmission a avut la fel ca și grupul Daimler o evoluție foarte bună: vânzările au crescut de la 37 mn euro la 57 mn euro, ceea ce înseamnă o creștere cu 59%. Profitul înregistrat în 2014 s-a ridicat la 3,2 mn euro, anterior firma înregistrând pierdere cauzată de implementarea proiectelor mari, ale căror rezultate încep să fie vizibile. Numărul angajaților a crescut de la 120 în anul 2001 la 1499 în 2014.  Volumul total al investițiilor a fost de 69 milioane euro , această sumă reprezentând un indiciu clar al dezvoltării activității în firma Star Transmission.

Printre obiectivele de viitor ale societății se află: creșterea profitabilă printr-o relație de parteneriat pe termen lung; extinderea acualelor domenii de activitate;  calitate și vânzări garantate; creerea unui mediu atractiv pentru angajații talentați și performanți; dezvoltarea unui spirit de echipă în domeniul muncii și nu în ultimul rând satisfacerea clșienților.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=2095]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea