FOTO. Ștafeta Veteranilor Invictus, întâmpinată de elevii militari din Alba Iulia: 27 de voluntari ai Colegiului Militar, în alergare pe traseul Cetății, în semn de respect față de veterani

Ștafeta Veteranilor Invictus a ajuns joi la Alba Iulia, unde cei doi voluntari care au străbătut traseul, în alergare, respectiv pe bicicletă, de la Sebeș, au fost întâmpinați, în aplauze, pe platoul Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul”, de elevii acestei unități.

”Joi, în 19-a zi a lui Brumar, pe platoul din incinta Colegiului Naţional Militar ”Mihai Viteazul”, a avut loc primirea voluntarilor Invictus care au alergat pe traseul Sebeş – Alba Iulia.

ELIT

Au fost primiţi de către comandantul colegiului, colonel Marcel Domşa, alături de toţi elevii militari. Domnul comandant a subliniat importanţa activităţilor Invictus, i-a felicitat pe voluntari, îndemnându-i să continue mereu cu acelaşi entuziasm şi aceeaşi energie.

Mişcarea este şi va rămâne mereu alegerea cea mai bună în depăşirea tuturor încercărilor, a solicitărilor şi un mijloc de a le învinge. Apoi, în aplauzele şi uralele celor aproape 430 de elevi, cei 27 de voluntari ai colegiului au plecat, pe traseul Cetăţii Alba Carolina, în alergare, în semn de respect pentru toţi veteranii României.

Începând cu 11 octombrie 2017, Asociația Voluntarilor Invictus desfășoară ediția a IV- a Ștafetei Veteranilor cu scopul de a promova respectul față de veteranii de ieri și de azi ai României.

Evenimentul reprezintă alergarea în ștafetă pe 35 de tronsoane măsurând între 35 și 130 kilometri, însumând în total 2396 de kilometri. 98 de voluntari alergători, bicicliști însoțitori și coordonatori sunt implicați în această acțiune în toată țara, fiind repartizați pe trei trasee.

Pe traseul albastru, Craiova – Carei, traseul galben, București – Carei, iar traseul roșu, Iaşi-Carei. Toate traseele se vor reuni pe 25 octombrie în Carei, ultima localitate eliberată în cel de-al Doilea Război Mondial.

Voluntarii poartă tricoul cauzei Invictus, cauză care sprijină luptătorii răniți în teatrele de operații să participe la Invictus Games, mulți dintre aceștia alegând să facă și fundraising pe paginile personale care pot fi găsite la adresa www.invictusromania.galantom.ro”, au scris, joi, reprezentanții Colegiului Militar pe Facebook.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...