Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Sprijin pentru PRIMA LINIE din Apuseni! Aproximativ 100 de viziere REALIZATE în Alba Iulia, DONATE cadrelor medicale din Abrud și Câmpeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cadrele medicale din Munții Apuseni au primit un important sprijin în lupta cu epidemia cauzată de virusul COVID-19. Aproximativ 100 de viziere, fabricate de un colectiv de voluntari din Alba Iulia, au reușit să fie aduse celor din linia întâi din cadrul spitalelor și stațiilor de ambulanță din Abrud și Câmpeni, cu titlu gratuit, ca donație.

Această inițiativă a putut fi posibilă, datorită mobilizării unei echipe de voluntari, cu sprijinul Asociației VeDemJust, care s-a ocupat de strângerea de fonduri pentru ca producția de viziere să poată fi realizată în timp util.

Anunțul a fost făcut pe o pagină de socializare, de către unul dintre voluntarii implicați în acest proiect de sprijin pentru eroii în halate albe:

„Astăzi, datorită inițiativei VeDem Just (Cristi Danilet, Lucian Checheriță, Oana Negru) – strângere de fonduri și datorită lui Marius Bucea & echipa – pentru toată munca depusă la confecționare – toți voluntari, am adus VIZIERE spitalelor și stațiilor de ambulanță din Abrud și Câmpeni, cu titlu gratuit, ca donație. Pentru început a fost un număr de ~100, dar în săptămânile ce urmează, dacă totul decurge bine, voi mai face o „livrare”.

Aceste viziere sunt fabricate de un colectiv de voluntari din Alba Iulia , cu sprijinul centrului regional viziere.ro (Bihor-Cluj-Alba), coordonat de Asociația VeDem Just. PENTRU CEI DIN PRIMA LINIE!

Cei care doriți să ajutați la producerea vizierelor pentru personalul medical, puteți să donați bani, plastic PETG, APet sau cutii de transport 300(L)x220(l) – sau mai mult -x230(h)m, luând legătura cu cei de la www.viziere.ro. De asemenea, foarte bine venit ar fi ajutorul celor care au imprimante 3D și pot să ajute la confecționarea acestor materiale de protecție. E mare nevoie, hai să fim uniți și în astfel de situații! Mulțumesc anticipat!, a scris George Bursuc, ambasador al asociației VeDemJust – Voci pentru Democraţie şi Justiţie.

Doar în ultimele zile asociația a coordonat producerea și distribuirea în județul Cluj a 5.000 de viziere.

Vizierele au fost realizate și fabricate în Alba Iulia, de către un colectiv de voluntari condus de Marius Bucea, care a dorit să ofere o mână de spijin, atât la propriu, cât și la figurat, celor care au nevoie, în mod indispensabil, de materiale de protecție în aceste clipe grele. Marius a spus, în urmă cu câteva zile că a reușit să primească sprijin din partea msi multor firme, care au oferit două spații de lucru, pentru a se evita înghesuiala și pentru ca fluxul de lucru să expună minim voluntarii, care au un program de maxim 8 ore.

„Pe lângă ce am menționat în video, avem nevoie de un/o voluntar/ă bun pe relații publice (monitorizare solicitări și legătură directă cu spitale/instituții publice, căutare în continuare de surse de materie primă, fundraising, raportare către public).

O să încerc să asigur condiții de voluntariat cât mai sigure, dar nu o să fie la fel de sigure ca și autoizolarea. De aceea o să prioritizez voluntari tineri care locuiesc singuri și/sau își asumă riscul sporit”, a scris tânărul albaiulian, în urmă cu câteva zile, într-o postare pe pagina sa de socializare.

https://www.youtube.com/watch?v=o1SiCDWOLK0&fbclid=IwAR0LCSLUdWTtUNHoYdtv-AhpL42DJxWPlr2SYFXC7-kcTRkWk4m4tgyRiZ4

Cei care doresc să doneze o pot face aici: https://vedemjust.ro/doneaza-pentru-viziere/

Felicitări tuturor celor implicați!

[nggallery id=7830]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani Pe orindea de zi a ședinței ordinare a consiliului local Alba Iulia din data de 29 aprilie 2024 se află proiectul de hotărâre privind indexarea cu 10,4% a taxelor și impozitelor locale pe anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea