Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Spitalul din Ocna Mureș s-a redeschis oficial, după aproape un deceniu de pauză

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
FOTO. Spitalul din Ocna Mureș s-a redeschis oficial, după aproape un deceniu de pauză

Astăzi, luni, 23 martie, Centrul Multifuncțional de Sănătate de la Ocna Mureș, secție externă a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, s-a deschis oficial. După 9 ani, locuitorii din Ocna Mureș vor putea beneficia, din nou, de servicii medicale chiar la ei acasă, nemaifiind nevoiți să se deplaseze în orașele din apropiere.

Cu o investiţie de 1.300.000 de lei, bani din partea Consiliului Judeţean Alba, noua secţie va fi formată din 29 de spaţii medicale, dotată cu 20 de paturi şi un punct de recoltare analize medicale.

Investițiile în Centrul Multifuncțional Ocna Mureș, ce va funcționa la etajul 1 al fostului spital, s-au realizat în baza unei asocieri între Primăria Ocna Mureș și Consiliul Județean Alba, în subordinea căruia se află Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia.

Spitalul orășenesc Ocna Mureș a fost închis în aprilie 2011 de către Ministerul Sănătății alături de mai multe unități medicale din țară. 30.000 de oameni din zona orașului Ocna Mureş au fost arondaţi Spitalului din Aiud, oraş aflat la aproximativ 25 de kilometri după închiderea unităţii medicale.

La finalul lunii februarie a acestui an, Centrul multifuncționale de la Ocna Mureș a primit avizul de funcționare, după o lungă luptă birocratică, care a necesitat mai multe intervenții.

„În cadrul Centrului Multifuncțional Ocna Mureș vor lucra 3 medici, 3 asistente, o îngrijitoare și un registrator, urmând ca organigrama să fie completată. Centrul este redeschis după 8 ani de zile, într-o colaborare a CJ Alba și primăria Ocna Mureș.

De mâine încep să se facă programări pentru cele 3 specialități, interne, pediatrie și ginecologie”, au declarat pentru ziarulunirea.ro, reprezentanții CJ Alba.

Centrul Multifuncțional dispune de cabinete medicale, saloane cu 3 sau 4 paturi, dotate cu butoane de panică, dar și alte dotări moderne: încălzire proprie, supraveghere video, aparatură medicală și mobilă nouă.

[nggallery id=7813]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea