FOTO. Spitalul din Ocna Mureș s-a redeschis oficial, după aproape un deceniu de pauză

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia
FOTO. Spitalul din Ocna Mureș s-a redeschis oficial, după aproape un deceniu de pauză

Astăzi, luni, 23 martie, Centrul Multifuncțional de Sănătate de la Ocna Mureș, secție externă a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, s-a deschis oficial. După 9 ani, locuitorii din Ocna Mureș vor putea beneficia, din nou, de servicii medicale chiar la ei acasă, nemaifiind nevoiți să se deplaseze în orașele din apropiere.

Cu o investiţie de 1.300.000 de lei, bani din partea Consiliului Judeţean Alba, noua secţie va fi formată din 29 de spaţii medicale, dotată cu 20 de paturi şi un punct de recoltare analize medicale.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Investițiile în Centrul Multifuncțional Ocna Mureș, ce va funcționa la etajul 1 al fostului spital, s-au realizat în baza unei asocieri între Primăria Ocna Mureș și Consiliul Județean Alba, în subordinea căruia se află Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Spitalul orășenesc Ocna Mureș a fost închis în aprilie 2011 de către Ministerul Sănătății alături de mai multe unități medicale din țară. 30.000 de oameni din zona orașului Ocna Mureş au fost arondaţi Spitalului din Aiud, oraş aflat la aproximativ 25 de kilometri după închiderea unităţii medicale.

La finalul lunii februarie a acestui an, Centrul multifuncționale de la Ocna Mureș a primit avizul de funcționare, după o lungă luptă birocratică, care a necesitat mai multe intervenții.

„În cadrul Centrului Multifuncțional Ocna Mureș vor lucra 3 medici, 3 asistente, o îngrijitoare și un registrator, urmând ca organigrama să fie completată. Centrul este redeschis după 8 ani de zile, într-o colaborare a CJ Alba și primăria Ocna Mureș.

De mâine încep să se facă programări pentru cele 3 specialități, interne, pediatrie și ginecologie”, au declarat pentru ziarulunirea.ro, reprezentanții CJ Alba.

Centrul Multifuncțional dispune de cabinete medicale, saloane cu 3 sau 4 paturi, dotate cu butoane de panică, dar și alte dotări moderne: încălzire proprie, supraveghere video, aparatură medicală și mobilă nouă.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419