Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Spectacol caritabil „Învăţăm să dăruim”, la Alba Mall. Elevii Şcolii de Dans Chirilă au strâns fonduri pentru copiii nevoiaşi din Oarda de Jos

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Duminică seara, în centrul comercial Alba Mall a avut loc prima ediţie a spectacolului „Învăţăm să dăruim”, un eveniment caritabil organizat de Şcoala de Dans Chirilă,  în colaborare cu Consiliul Judeţean Alba şi Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, pentru a veni în sprijinul copiilor nevoiaşi din casele de tip familial din Oarda de Jos. Dansuri disco, clasice, hip-hop sau tribale cu talentaţii copii de la Şcoala de Dans Chirilă, zumba şi fitness cu membrele bine antrenate ale Clubulrilor  XSpyce şi Spyce Fitness din Alba Iulia, cântece cu Andreea Cristea sau colinde şi urări de sorcova cu beneficiarii proiectului, au fost doar câteva dintre surprizele oferite albaiulienilor de către organizatori. Cei prezenţi la spectacol au putut dona, în urna special amenajată aici, câte puţin din puţinul lor pentru copiii proveniţi din casele de tip familial „Izvorul tămăduirii” şi „Adolescenţa” din Oarda de jos.

 Spectacolul a fost deschis de fetele din formaţia Spirit Liber, una din cele două formaţii titrate ale Şcolii de Dans Chirilă, care au prezentat un dans disco, după care au încântat publicul cu un dans tribal formaţia Apulum Dance, un dans cu care anul acesta fetele au obţinut locul III la Campionatul European de Dans desfăşurat la Budapesta, şi nenumărate locuri I la festivalurile şi concursurile de profil din ţară.

Plini de emoţie, unii pentru prima dată pe o scenă de spectacol, au urcat apoi pe scenă cei mai mici elevi ai Şcolii de Dans Chirilă, (între 2 şi 6 ani), membrii formaţiei Miniapulum, care au prezentat un dans clasic.

Din cadrul spectacolului nu au lipsit  invitaţii speciali ai evenimentului, cărora le-a fost dedicată seara, copiii proveniţi din Casele de tip familial „Izvorul tămăduirii” şi „Adolescenţa” din Oarda de Jos, care i-au încântat pe cei prezenţi cu câteva frumoase urări ale sorcovei, dansul căluşarului dar şi cu colinde tradiţionale româneşti.

Talentate, vioaie şi conştiincioase au ieşit în faţă cu un dans spaniol cu evantaie şi micuţele dansatoare din formaţia Ministars, după care Diana a prezentat un scurt antrenament de zumba, o combinaţie de dansuri latino şi internaţionale. O altă formaţie a Şcolii de Dans Chirilă – Spirit Liber a urcat pe scenă cu cea mai recentă coregrafie – un dans aerobic, dar şi cu hip-hop.

O altă variantă de dans spaniol a fost prezentată de grupa de mare valoare, dragă instructorului Alex Chirilă, care bineînţeles nu a putut lipsi de pe scenă –  clasa pregătitoare a Colegiului Tehnic Apulum.

Cei prezenţi au putut dansa apoi în steel combat cu Cristina. Este vorba despre Steel Programs, un concept nou de antrenament în România, ce combină artele marţiale, fitness-ul şi aerobicul într-un set de exerciţii sincronizate foarte bine cu muzica ritmată, care nu dă greş în privinţa siluetei, dar nici în privinţa combaterii stresului.

 Junioarele şi juniorii de la Apulum Dance şi de la Spirit Liber nu s-au lăsat mai prejos şi au prezentat şi ei câte un dans disco şi salsa.

De la eveniment nu a lipsit nici Geana, antrenoarea de fitness cunoscută deja în rândul albaiulienilor, care a prezentat câteva exerciţii gen steel tonic. Steel Tonic este o clasă cu energie extremă şi intensitate ridicată, un antrenament complet, ideal pentru arderea grăsimilor, tonifierea şi definirea tuturor grupelor musculare, un antrenament echilibrat şi simetric, ce utilizează atât greutatea corpului, rezistenţa în diferite exerciţii, cât şi stepul.

Seara de spectacol s-a încheiat cu un emoţionant dans clasic-contemporan, oferit de cele mai mari, experimentate membre ale Şcolii de Dans Chirilă – „Apulum Dance”. La final, cu toţii au primit cadouri de la Moş Crăciun.

Evenimentul a fost presărat cu cântece şi poezii recitate de Andreea Cristea.

[nggallery id=891]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea