Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Șosele însângerate în Alba – În 2014, 14 persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere produse pe drumurile județului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bilanțul accidentelor rutiere produse pe parcursul anului 2014, pe drumurile județului Alba, numără 14 morți și zeci de răniți. Tragediile s-au produs din cauza neatenției la volan, viteză excesivă, consum de alcool sau nerespectarea regulilor de circulație atât din partea șoferilor cât și din partea pietonilor.

Vă prezentăm mai jos evenimentele rutiere grave care au îndoliat, în 2014, zeci de familii:

accident campeni01Seria neagră a început în dimineața de 28 februarie, când un tânăr de 28 de ani, din Câmpeni, și-a pierdut viața pe DN 75 în localitatea Boncești. Potrivit polițiștilor, el a pierdut controlul autoturismului și a intrat în plin într-un copac de pe marginea drumului. În urma impactului bărbatul a rămas blocat între fiarele contorsionate ale mașinii, marca Volkswagen Golf, fiind descarcerat la scurt timp de un echipaj SMURD. Medicii au intervenit asupra victimei cu manevre de resuscitare, însă fără succes.

accident Sebes41În 4 martie, un alt tânăr, de 21 de ani, din Săsciori, în timp ce conducea autoturismul marca Opel Astra pe direcția  Sebeș – Alba Iulia, s-a angajat în depășirea unui camion, fara să se asigure corespunzător, împrejurare în care a lovit frontal autotractorul care venea regulamentar, din sensul opus, condus de un șofer de 24 ani, din comuna Bogata de Mureș. În urma impactului conducătorul autoturismului a fost rănit gav. Acesta a fost transportat la Spitalul Județean Alba cu multiple leziuni și, în ciuda eforturilor depuse de medici, a decedat în jurul orei 1.30.

Un alt accident rutier mortal s-a produs în seara de 12 martie, la Crăciunelu de Jos, unde o femeie din comună, în vârstă de 57 de ani, care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis, a fost lovită de un autoturism care circula regulamentar. În urma impactului victima a suferit leziuni corporale grave şi a decedat.

În 11 aprilie, o tânără de numai 18 ani, din Sibiu, și-a pierdut viața după ce autoturismul în care se afla ca pasageră a fost implicat într-un accident rutier grav pe DJ 107, între localitățile Cergău și Lupu.

La faţa locului, poliţiştii au stabilit că șoferul, în vârstă de 19 ani, din judeţul Sibiu, în timp ce a condus un autoturism Dacia Nova, nu a redus viteza de deplasare la intrarea într-o curbă, carosabilul fiind umed, a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

Tânăra care se afla pe bancheta din spate a mașinii a fost transportată la Spitalul municipal Blaj, cu răni grave, și nu a mai putut fi salvată de medici.

În 16 aprilie un bărbat în vârstă de 68 de ani a fost lovit de o mașină în timp ce traversa strada, pe o trecere de pietoni de pe B-dul 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, ca să ajungă la locuința sa din apropiere.

Accidentul provocat de un judecător al Curții de Apel Alba Iulia a avut urmări tragice: victima a decedat la spital, după aproape o săptămână.

În data de 20 aprilie un echipaj de la Garda Sebeș a acționat pentru descarcerare la un accident rutier produs pe str. Râul Mare din Cugir.

Potrivit cercetărilor efectuate de polițiști la fața locului, șoferul unui autoturism Audi – M.C.V., de 33 de ani, din Cugir, din cauza vitezei excesive, a pierdut controlul direcției, a intrat pe contrasens, a părăsit carosabilul și a lovit cu mașina gardul unei locuințe. În urma impactului, conducătorul auto precum şi doi tineri de 16 şi 26 de ani şi două tinere de 17 şi 37 de ani, pasageri în autoturism au suferit leziuni grave (traumatisme şi fracturi) şi au fost transportate la spitalul din Alba Iulia. Ulterior, două dintre victime au fost transportate la un spital din Târgu Mureş unde femeia de 37 de ani a decedat după mai multe zile în care a stat conectată la aparate.

În 29 aprilie, o femeie în vârstă de 51 de ani, din Stremț, și-a pierdut viața și doi bărbați au fost răniți grav într-un accident rutier produs str. Clujului din Teiuș.

Aceștia se aflau într-un microbuz de transport persoane care a fost acroșat de un autocamion. Din primele cercetări efectuate la fața locului rezultă că cele două autovehicule se deplasau pe aceeași direcție (dinspre Aiud). Microbuzul a virat la stânga, pentru a intra pe strada care duce spre gară, moment în care a fost acroșat de autocamionul înmatriculat în Mureș, care venea din spate și se angajase în depășire. În urma impactului femeia a murit pe loc.

În 3 august, un bărbat de 40 de ani, din Blaj, a fost victima unui accident rutier mortal produs pe DJ 142 K, pe raza localității Tătârlaua, la limita dintre județele Alba și Mureș. Trei persoane au fost ranite după ce autoturismul marca Jeep Wrangler în care se aflau, a părăsit carosabilul și s-a răsturnat. Șoferul a fost scos din mașină de echipaje de descarcerare din Alba și Mureș, dar a decedat la scurt timp, în urma leziunilor grave suferite. Potrivit IPJ Alba, victimele accidentului tocmai se întorceau de la o vânătoare organizată pe raza comunei Cetatea de Baltă.

În 13 august un alt accident rutier mortal s-a produs pe DN 67 C, pe raza localității Sebeșel. În urma cercetărilor polițiștii au stabilit că victima – un bărbat de 72 de ani, din localitate, care se deplasa pe bicicletă, nu s-a asigurat corespunzător înainte să se angajeze într-un viraj la stânga, fiind lovit de un autoturism care circula regulamentar, condus de un tânăr de 22 de ani, din județul Sibiu. În urma leziunilor suferite biciclistul a suferit leziuni grave şi a decedat la locul producerii accidentului.

Ziua de 17 august a fost tragică pentru un tânăr din Câmpeni. În accidentul produs pe DN75, în localitatea Lupșa din Munții Apuseni, patru persoane au suferit leziuni după ce mașina în care se deplasau, un autoturism marca BMW înmatriculat în județul Alba, s-a răsturnat în afara carosabilului.

În urma leziunilor suferite, conducătorul auto în vârstă de doar 19 ani, din Lupșa, a decedat la spital. Polițiștii au stabilit că acesta nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, într-o curbă, a pierdut controlul asupra autoturismului, a intrat în coliziune cu o bornă metalică după care mașina a fost proiectată într-un stâlp din beton.

În 22 august, pe Drumul Județean 704, la intrare în localitatea Vinerea, o femeie din Cugir, care se deplasa pe bicicletă, a fost lovită de un autoturism. Polițiștii au stabilit că șoferul, în vârstă de 58 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism în direcţia Cugir – Vinerea, într-o curbă la stânga, nu a păstrat distanţa faţă de o biciclistă care se deplasa în aceeaşi direcţie, acroșând-o.

În urma impactului victima a suferit grave, care au condus la deces. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat faptul că în momentul producerii accidentului era sub influenţa alcoolului, valoare indicată de aparat fiind de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost reținut de polițiști și s-a ales cu un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului.

La data de 1 septembrie Poliţia din Baia de Arieş a fost anunțată că în satul Sărtaş a avut loc un accident rutier soldat cu decesul unei persoane. Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat că un tânăr în vârstă de 28 de ani, din localitate, în timp ce efectua o manevră de mers înapoi cu un autoturism pe o străduţă laterală, l-a acroșat pe un bărbat, de 56 de ani care, din cauza consumului excesiv de alcool, a adormit în mijlocul drumului. În urma accidentului victima a suferit leziuni corporale grave şi a decedat.

accident mihalt002Un alt accident rutier grav, s-a produs în 22 septembrie, pe DN 14B, între localităție Cistei și Crăciunel. A foct o coliziune între un TIR și un autoturism Fiat Punto iar în urma impactului au decedat doi bărbați (șoferul și un pasager de pe bancheta din spate a autoturismului), cu vârste de 53 și 56 de ani, ambii din Bucerdea Grânoasă. Polițiștii au stabilit că șoferul Fiat-uluia intrat pe contrasens unde a fost lovit de TIR-ul condus regulamentar de un bărbat de 40 de ani, din Alba Iulia.

Ultimul accident rutier mortal din acest an s-a produs în 25 octombrie, la ieșirea de pe autostrada A1, în zona Lancrăm. Potrivit polițiștilor, șoferul un TIR (un bărbat de 43 de ani, din București), oprit pe marginea carosabilului, pentru o depanare, a fost rănit grav după ce autovehiculul a fost acroșat de alt TIR.

[nggallery id=2856]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea