Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO/ Soluție SMART în cea mai bine administrată comună din Alba: Workshop cu studenți de la Facultatea de Urbanism din București, pentru proiectarea locurilor de joacă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O echipă de studenți urbaniști și peisagiști din cadrul Facultății de Urbanism (Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București) au participat, în perioada 2 – 6 mai, la Ciugud, la un workshop în cadrul căruia au gândit și proiectat urbanistic spațiile de joacă din satele comunei.

Denumit „Conectarea comunității locale prin amenajarea de spații publice pentru socializare și joacă”, workshop-ul a reunit 9 studenți care, sub îndrumarea asist. dr. urb. Ana Opriș și cu ajutorul urbaniștilor albaiulieni Laura și Alexandru Damian, au proiectat urbanistic și peisagistic 5 spații de joacă pentru copii în satele Ciugud, Şeuşa, Drâmbar, Hăpria și Teleac.

Studenții și specialiștii din cadrul Primăriei Ciugud au analizat situația existentă a spațiilor de joacă pentru copii și rezerva de terenuri ce pot primi amenajări urbanistice și peisagistice pentru joacă, relaxare și socializare în comuna Ciugud. În cadrul atelierelor de lucru ei au dezvoltat proiecte pentru 18 aparate/structuri de joacă, construite în întregime din lemn și materiale prietenoase cu mediul înconjurător, pe care le-au combinat în cadrul a 5 amenajări distincte, urmărind punerea în valoare a spațiilor selectate de către administrația locală împreună cu echipa de urbaniști colaboratori. Toate acestea au fost realizate in scopul consolidării identității localităților și a susținerii vitalității și atractivității acestora. De asemenea, studenții au primit sprijin și sfaturi privind modul în care poate fi prelucrat lemnul din partea Octaviei și Lucian Loiș, doi tineri arhitecți care au construit la Hăpria un atelier specializat în prelucrarea lemnului.

„Ciugudul este o comunitate care crește de la an la an, iar acest lucru este o bucurie dar și o provocare pentru administrația locală. Ne dorim să fim o comună apropiată de cetățeni astfel că acordăm atenție deosebită și spațiilor publice pentru socializare și joacă. Copiii sunt viitorul unei comunități și lor trebuie să le oferim atenția și dragostea noastră dacă vrem cu adevărat ca acest viitor să arate bine. Acesta este și motivul pentru care i-am provocat pe tinerii studenți de la Facultatea de Urbanism din București să gândească și să proiecteze viitoarele locuri de joacă din comună. Ideile lor ne-au impresionat și sperăm ca în această vară să începem amenajarea acestor spații de joacă și socializare”, a spus Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud.

Workshop-ul „Conectarea comunității locale prin amenajarea de spații publice pentru socializare și joacă” a fost organizat de Primăria Comunei Ciugud în parteneriat cu Facultatea de Urbanism din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București.

[nggallery id=7079]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea