Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Foto: Slujba de sfinţire a unei troiţe şi părăstas de pomenire, în piaţa veche din Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ciuda vremii ploioase de toamna, peste 200 de credincioşi s-au adunat sâmbătă de la ora 17.00, în Piaţa Veche a Cugirului, pentru a lua parte la slujba de sfinţire a troiţei, amplasate recent, în fostul parc din această zonă, loc unde cu mult timp în urma a existat un cimitir peste care s-a aşternut uitarea.

Propunerea privind acest demers a pornit de la preoţi ai bisericilor ortodoxe locale, care prin vocea părintelui protopop Gheorghe Donu au convins autorităţile din Cugir să fie de acord, cu ridicarea unei cruci şi desfăşurarea unui parastas de pomenire, în semn de recunoştinţă faţa de memoria celor care îşi duc somnul de veci în acest loc.

Data destinată manifestării a fost de ziua Sfintei Cruci, pe 14 septembrie, sărbătoare care i-a determinat pe enoriaşii bisericilor ,,Adormirea Maicii Domnului” – (preot paroh Mircea Giurgea) si ,,Sfântul Gheorghe” – (preot paroh Adrian Aldea) să pornească într-o procesiune cu prapori şi icoane de la bisericile respective până la locul destinat evenimentului.

Au fost prezenţi membri ai autorităţilor locale şi judeţene, primarul oraşului Adrian Teban, viceprimarul Horia Rotche, subprefectul Cornel Murg, consilierul judeţean Nicuşor Mihai, preşedintele PRO Cugir Aurel Voicu, consilierul local Mircea Teodorescu, managerul Spitalului din Cugir Silviu Samoilescu.

Autorul materialului: Constantin Predescu

[nggallery id=251]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea