Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Silviu Miron, antrenor albaiulian de fotbal, despre experiența ca voluntar în Tanzania: ” E greu de descris în cuvinte”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Silviu Miron, antrenor albaiulian de fotbal, despre experiența ca voluntar în Tanzania: ” E greu de descris în cuvinte”

Silviu Miron, în vârstă de 48 de ani și originar din Alba Iulia, a avut parte de o experiență excepțională, călătorind timp de două săptămâni în Tanzania, o națiune situată în estul Africii, cu scopul de a împărtăși cunoștințele sale despre fotbal tinerilor locali.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Miron a declarat în cadrul unei emisiuni, la Radio Unirea FM, că a ajuns să facă voluntariat în Tanzania cu ajutorul unui prieten din fotbal, Adrian Ambrozie, fost președinte la Poli Iași, care este la rândul său implicat în acest proiect.

”Cred că în România s-au mai maturizat lucrurile din punctul de vedere al voluntariatului și sunt destul de mulți oameni doritori sau implicați deja în voluntariat. Cred că societatea românească a ajuns la un nivel de maturitate care permite o deschidere spre voluntariat în țări subdezvoltate precum Tanzania”, a spus Silviu Miron.

Întrebat de ce a ales Tanzania, antrenorul a declarat următoarele: ”Acțiunea de voluntariat din această țară era deja începută de ceva timp, eu doar am venit și m-am integrat în acțiune pe parcursul timpului. Am mai fost în acțiuni de acest gen și în Republica Moldova și în Honduras.”

Pentru a ajunge în Tanzania, Silviu Miron a mers 12 ore cu trenul până la Viena, iar de acolo a luat avionul, zborul durând 18 ore. Deplasarea a fost posibilă datorită colaborării dintre organizațiile Charity Cup și Youth With A Mission, iar echipa de voluntari activează în comunitatea Mwandege, amplasată la o distanță de 25 de kilometri în sudul orașului Dar es Salaam. Mwandege, care înseamnă „loc al păcii” într-o interpretare liberă, reprezintă o așezare semnificativă, având în trecut statutul de capitală și jucând un rol important ca centru comercial în cadrul Tanzaniei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Un elev de la Colegiul Național ,,Lucian Blaga” Sebeș, premiul III și mențiune la etapa națională a olimpiadei de limba germană modernă. A fost selectat pentru cursurile de formare pentru selectarea la faza internațională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un elev de la Colegiul Național ,,Lucian Blaga” Sebeș, premiul III și mențiune la etapa națională a olimpiadei de limba germană modernă. A fost selectat pentru cursurile de formare pentru selectarea la faza internațională Maxim Mucenicu, elev de la Colegiul Național ,,Lucian Blaga” Sebeș, a obținut premiul III și mențiune la etapa națională a olimpiadei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea