Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

FOTO: ”Și nu uita, de sărbători, române, să fii bun!” – Daruri de Crăciun pentru copiii de la Centrele de Zi „Sfântul Serafim de Sarov” din Războieni și „Sfânta Filofteia” din Silivaș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ca în fiecare dn ultimii patru ani, minunați oameni la suflet, fii duhovnicești ai părintelui Beregoi Vladimir, au dat dovadă de aceeași omenie față de noi, copiii de la Centrele de Zi „Sfântul Serafim de Sarov” din Războieni și „Sfânta Filofteia” din Silivaș, jud. Alba.

Acest darnic „Moș Crăciun” din Timișoara a răspuns cu mărinimie scrisorilor în care copiii și-au scris din timp dorințele, la care au visat seara înainte de culcare; astfel, noi am primit cu nemărgnită bucurie, așa cum numai un copil o face, consistente daruri. Pe lângă acestea, sponsorii au adus alimente neperisabile și au făcut donații, ca în toți anii, pentru buna desfășurare a Centrelor.

Sub bradul împodobit cu steluțe și luminițe, același veșnic brad verde, precum sufletul românului, s-a colindat; oameni mari și copii și-au unit sufletele și glasurile în colind. Atmosfera de pace, ce plutește în Așezământ, acum în preajma Crăciunului, a fost completată de mesajul colindului străbun, ecoul popular şi artistic al cântărilor bisericeşti liturgice, neprețuita zestre spirituală, pe care o moștenim din moși-strămoși.

Citește și: urări de Crăciun

Programul prezentat acestor oameni de bine a valorificat perioada premergătoare Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos. La primirea darului, fiecare copil a oferit felicitări, pe care le-au confecționat încă de la începutul lunii decembrie.

Când același batrân Moș Căciun a scos din sac darurile, mulțumirea sufletească a celor mici s-a oglindit în licărirea din ochii părintelui. „Să vezi copiii fericiți este un profund sentiment de emoție și împlinire a misiunii. Și nu-ți poți dori nimic mai mult decât să-i știi pe ei mulțumiți în astfel de momente”!- spunea părintele Vladimir.

Citește și: mesaje de anul nou

Cu bucurie sufletească mulțumim celor care și-au amintit de copiii de la Centrele de Zi „Sfântul Serafim de Sarov” din Războieni și „Sfânta Filofteia” din Silivaș! Persoane deosebite din Turda, Câmpia Turzii, Aba Iulia, Cluj Napoca s-au alăturat celor din Timișoara rămânând aceiași buni creștini, care-și desfac larg porțile sufletului, înfăptuind astfel adevărate acte filantropice, pentru care Dumnezeu le va răsplăti pe măsură!

Crăciun fericit!
La mulți ani!
Copiii din Centrele de Zi din Războieni și Silivaș

[nggallery id=5042]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea