Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Sfânta Lumină de la Ierusalim a fost adusă la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Sfânta Lumină de la Ierusalim a fost adusă la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă la Catedrala arhiepiscopală din Alba Iulia, sâmbătă, 23 aprilie, în jurul orei 22.00.

Urmând tradiției inaugurate de către Părintele Patriarh Daniel în anul 2009, în seara zilei de sâmbătă, 23 aprilie 2022, Sfânta Lumină a fost adusă de la Ierusalim la București de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, fiind mai apoi oferită tuturor eparhiilor din Patriarhia Română.

Cu binecuvântarea și prin purtarea de grijă a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu, Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns şi la Alba Iulia. Reprezentantul delegației Eparhiei noastre, care a adus Lumina Sfântă de la Catedrala mitropolitană din Sibiu, a fost părintele ierom. Nicolae Ceobanu. Preacuvioșia sa a ajuns la Catedrala Reîntregirii în jurul orei 22.00, unde a fost întâmpinat de către părintele Silviu Florea, ecleziarhul Catedralei.

Pe această cale, numeroși clerici și reprezentanți ai parohiilor Eparhiei, precum și un număr însemnat de monahi și credincioși, au preluat Sfânta Lumină, urmând să o ofere așezămintelor mănăstirești și comunităților parohiale din Arhiepiscopia Alba Iuliei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea