Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO Selfie cu Băsescu, la ”Sărbătoarea Mocanilor” de la Meteș: Fostul președinte a primit cadouri, a servit țuică și a gustat din produse tradiționale

Dragoş Suciu

Publicat

în

Traian Basescu la Metes01Fostul președinte Traian Băsescu a fost prezent, duminică, la ”Sărbătoarea Mocanilor” din comuna Meteș, unde a participat alături de deputatul Clement Negruț, primarul Traian Ursaleș și președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, la inaugurarea Căminului Cultural din localitatea Văleni, comuna Meteș.  

Traian Băsescu a venit la ”Sărbătoarea Mocanilor” după ce a participat, la Alba Iulia, la Conferința Regională Centru a PMP. El a trecut pe la corturile cu produse tradiționale unde a servit, printre altele, sarmale în foi de viță, mămăliguță, găluște cu prune, plăcinte pe lespede sau jumări. El a stat de vorbă cu oamenii, primind cadouri simbolice, printre care, din partea unui băiețel de 6 ani, o iconiță sfințită de la Mănăstirea din Pătrânjeni.

Citește și Traian Băsescu, primit cu aplauze și entuziasm la Alba Iulia: Obiectivul de țară trebuie să fie unirea României cu Republica Moldova

Traian Basescu la Metes118Fostul șef de stat a fost însoțit în marea majoritate a timpului de președintele Consiliului județean Alba, Ion Dumitrel (fost PDL), cu care a schimbat mai multe vorbe și a ciocnit un păhărel de tărie. Fiind întrebat ce băutură a fost servit în corturi, Traian Băsescu a spus ”țuică de prune și vișinată”, el precizând că vișinata a fost mai bună.

Citește și Traian Băsescu, la Alba Iulia: Probabil că, din toamnă, mă voi înscrie în Partidul Mișcarea Populară

Traian Băsescu a dat mâna cu oamenii, a acceptat să facă fotografii și s-a arătat entuziast mai ales la vederea copiilor. O tânără din Alba Iulia pe nume Marina Badiu, îmbrăcată într-o frumoasă ie, i-a cerut președintelui să facă un selfie cu ea. Tânăra a precizat, apoi, că Băsescu a fost cel mai bun președinte pe care l-a avut România.

Fostul șef de stat a participat și la slujba de sfințire Căminului Cultural din Văleni, iar apoi a servit, alături de localnici, mămăliguță cu tocăniță. El a mulțumit primarului din Meteș pentru invitația la inaugurarea căminului, iar apoi a ținut să-i mulțumească și președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel, ”pentru invitația de anul viitor”, lăsând astfel să se înțeleagă că cel din urmă l-a chemat deja la o viitoare inaugurare. Băsescu a spus oamenilor că, din Traian Basescu la Metes17păcate, nu poate rămâne mult deoarece trebuie să prindă avionul de la ora 19.00 de la Cluj-Napoca, însă ei ”e păcat să nu petreacă deoarece e atâta material de petrecere aici” (n.r. mâncare și băutură). Înainte de plecare, Băsescu a primit de la primarul din Meteș, Traian Ursaleș, o iconiță cu Maica Domnului și o sticlă cu țuică de prune.

Citește și Băsescu: Dumitrel e un domn de excepție. Poate să-l scutere DNA-ul, nu curge din el niciun leu

Fostul președinte a fost într-o formă bună la Meteș, el glumind de fiecare dată cu localnicii. Acesta a spus, după ce o tânără brunetă i-a cerut să facă o fotografie, ”hai să facem, că și așa se spune că-mi plac doar blondele”.

Traian Băsescu a fost protejat de ofițeri SPP care i-au ținut pe oameni, de mai multe ori, la câțiva metri depărtare.

[nggallery id=856]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria

Ziarul Unirea

Publicat

în

Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria Un nou telescaun urmează să fie instalat la Șureanu, iar pentru amplasarea instalației a fost solicitată emiterea acordului de mediu din partea APM Alba. Instalație de transport pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea