Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO | Sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba poartă „straie” noi: Au fost finalizate lucrările de reabilitare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO | Sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba poartă „straie” noi: Au fost finalizate lucrările de reabilitare

În a doua jumătate a anului 2022 au debutat lucrările de reabilitare termică a sediului Jandarmeriei Alba, în cadrul proiectului ”Creşterea eficienţei energetice a clădirii administrative la U.M. 0338 Alba Iulia (Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba)”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Proiectul a fost finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (POR), axa prioritară 3 – sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Lucrările de reabilitare termică au fost necesare atât pentru îmbunătăţirea spaţiului de muncă al angajaţilor, cât şi pentru reducerea cheltuielilor, având în vedere faptul că această clădire a fost construită în anul 1980.

Valoarea totală a proiectului a fost de 5.361.225,68 lei, din care 3.027.889,84 lei, valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR – 85%; 534.333,50 lei, contribuția solicitantului la cheltuielile eligibile – 15 % și 1.799.002,34 lei, cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Obiectivul principal al proiectului a fost reducerea consumului anual de energie și scăderea nivelului anual specific al gazelor cu efect de seră, prin măsuri de reabilitare termică, modernizarea instalațiilor aferente clădirii și utilizarea surselor de energie regenerabilă.

De asemenea, s-a realizat trecerea clădirii într-o clasă energetică superioară, în urma implementării măsurilor de reabilitare termică.

Citește și: Peste 200 de jandarmi la datorie în minivacanța de Revelion 2024: Recomandări ale jandarmilor montani pentru pasionații sporturilor de iarnă

Măsurile de intervenție propuse în cadrul expertizei tehnice au condus la refacerea capacității funcționale, a condițiilor de rezistență, confort și aspect estetic, astfel încât exploatarea clădirii să se efectueze în condiții optime. In acest sens, au fost intreprinse următoarele lucrări:

– reproiectarea instalației de furnizare a apei calde, de consum menajer pentru utilizarea energiei solare și reproiectarea centralei termice în vederea asigurării eficienței energetice prin utilizarea surselor de energie alternative în vederea valorificării resurselor de energie regenerabile.

– reducerea pierderilor de căldură prin izolarea termică a pereților exteriori și și a podului, a planșeului peste ultimul nivel, a planșeului peste canalul tehnic, precum și înlocuirea tâmplăriei cu o tâmplărie performantă.

– scăderea consumului de energie pentru prepararea apei calde de consum menajer prin înlocuirea cu un boiler bivalent, cu acumulare și panouri solare.

– reducerea costurilor pentru iluminatul artificial al încăperilor din clădire prin folosirea corpurilor de iluminat de tip LED.

Remarcăm faptul că fost redus consumul de energie și emisiile de CO2, asigurând totodată îmbunătățirea confortului, sănătății și siguranței angajaților – beneficiarii direcți ai investiției.

Totodată, a crescut numărul clădirilor publice cu o clasificare mai bună a consumului de energie la nivelul municipiului Alba Iulia și a județului Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Elevi de la „Colegiul Național Lucian Blaga” din Sebeș, vizită la Parlamentul European de la Bruxelles

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevi de la „Colegiul Național Lucian Blaga” din Sebeș, vizită la Parlamentul European de la Bruxelles Săptămâna trecută, un grup de 13 elevi de la „Colegiul Național Lucian Blaga” din Sebeș, coordonați de doamnele profesoare Todor Cornelia si Crișan Monica au fost beneficiarii unei mobilități de grup la Charberoi și Bruxelles, Belgia, mobilitate finanțată de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea