Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Scrisoare deschisă către Domnul Iisus, despre elevii Şcolii Gimnaziale ,,P. P. Aaron” Blaj

Publicat

în

Dragă Iisuse, Domnul, Dumnezeul şi Mântuitorul nostru,
Cu paşi repezi se apropie cea de-a două mii şaptesprezecea aniversare a zile Tale de naştere de pe Pământ! Cu toţii, cu mic cu mare, dascăli şi elevi ne-am ,,scotocit mintea” să-ţi facem o surpriză cât mai deosebită, cât mai plăcută Ţie! Încă de când a început postul Crăciunului am repetat colinzi, scenete, dansuri, rugăciuni şi poezii care să-ţi gâdile INIMA şi să te bucure!

Astăzi, 20 decembrie 2017, a fost ziua cea mare, ziua serbării la şcoala noastră, structura: Şcoala Gimnazială ,,P. P. Aaron”-Blaj, ziua încununării tuturor eforturilor noastre. Copiii s-au îmbrăcat de sărbătoare, unii în îngeraşi, alţii în costume naţionale, alţii în rochiţe sau costume minunate în impresionantele culori de Crăciun-alb şi roşu sau alb şi negru, fiecare cu ce a avut mai deosebit! Toţi am vrut să fim minunaţi pentru Tine, Doamne Iisuse!!

Electrica Furnizare Discount

Citește și: urări de Crăciun

Copiii cu glăscioarele lor gingaşe au însufleţit atmosfera, răsunând în şcoala noastră minunatele colinzi mult îndrăgite de ei: ,,Steaua sus răsare”, ,,Maria şi Iosif”, ,,Din cer senin”, ,,Astăzi s-a născut Hristos”, ,,Sara Crăciunului nost’”, ,,Gingle bells”, ,, Deschide uşa creştine”, ,,Sculaţi gazde nu dormiţi”, ,,Vin colindătorii” şi multe altele…

Citește și: mesaje de Anul Nou

Noi nădăjduim că Ţi-au plăcut şi Te rugăm, de-acolo din CER, să ne ierţi pentru păcatele noastre, să ne binecuvintezi şi să ne dai sănătate, bucurii,credinţă, speranţă, dragoste şi mântuire! Mai întâi, te rugăm din suflet, să-l binecuvintezi pe domnul părinte Petru Horvat, duhovnicul şcolii noastre, apoi pe d-na director Ana Zehan Platon, pe d-na director adjunct Emi Duşa, pe d-na coordonator de şcoală Filip Carmen, pe d-na director al Centrului de Plasament, Maria Pauletti, apoi pe toţi profesorii care s-au îngrijit de buna desfăşurare a serbării, pe d-na profesor învăţământ primar Seicean Rodica, d-na prof. înv. primar Muntean Daniela, d-na prof. Haţegan-Comşa Marilena, d-na prof. înv. primar Petruţa Liliana, d-na prof. Dolcoş Cristina, d-na prof. Zudor Maria, d-na prof. Handrea Mihaela, d-na prof. Aron Dana, d-na prof. Suciu Andreea, d-na prof. Vintilă Iuliana, d-nul prof. Comşa Cristian, pe elevii şi părinţii şcolii noastre, precum şi pe toţi cei ce contribuie zilnic la bunul mers al şcolii în general!

Închei, Doamne Iisuse, mica mea scrisoare, cântând cu inima, împreună cu cei ce citesc aceste rânduri, precum şi cu îngerii din ceruri, ca semn de recunoştinţă, troparul Naşterii Tale:

,,Nașterea Ta, Hristoase, Dumnezeul nostru, răsărit-a lumii Lumina cunoștinței; că întru dânsa ceia ce slujeau stelelor, de la stea s-au învățat să se închine Ție, Soarelui dreptăţii, și să Te cunoască pe Tine, Răsaritul cel de sus, Doamne, mărire Ție!!”. Cu drag şi recunoştinţă, Adelina

Publicitate

Cultură Educație

LUNI, 2 august : SERI CAMERALE la Biserica Greco-Catolică Sfânta Cruce din SEBEȘ. Programul evenimentului și repertoriul cameral

Publicat

în

LUNI, 2 august : SERI CAMERALE la Biserica Greco-Catolică Sfânta Cruce din SEBEȘ. Programul evenimentului și repertoriul cameral

„Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș alături de Biserica Greco-Catolică Sfânta Cruce Sebeș au plăcerea de a vă invita luni, 2 august 2021, la ora 19:00, la sediul lăcașului de cult păstorit de părintele Florin Gatea, situat pe str. Călărași nr. 50, la o seară de muzică de cameră în compania instrumentiștilor Flavius Ignat (violă), Ana-Teodora Buia (vioară) și Ioana Grünner (pian).

Programul va conține trei lucrări de referință din repertoriul cameral:

– Sonata în Re minor pentru violă și pian de M. Glinka;
– Märchenbilder op. 113 pentru pian și violă de R. Schumann;
– Sonata nr. 2 op.13 în Sol major pentru vioară și pian de E. Grieg.

Electrica Furnizare Discount

Accesul este gratuit, pe bază de rezervare, în limita a 50 locuri, cu respectarea condițiilor de distanțare și cu portul măștii de protecție.

Rezervări la numărul de telefon: 0372-930929. Vă așteptăm, cu drag!”, transmit reprezentanții Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș alături de Biserica Greco-Catolică Sfânta Cruce Sebeș

Citește mai mult

Cultură Educație

„Biblioterapia” din nou la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba : „Despre scenariul de viață. Rupe lanțurile unei lumi trecute”

Publicat

în

„Biblioterapia” din nou la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba : „Despre scenariul de viață. Rupe lanțurile unei lumi trecute”

La final de lună iulie, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba vă propune o nouă întâlnire la atelierul de psihoterapie care se desfășoară în cadrul proiectului 3.30 Biblioterapia. Alături de dezbaterea susținută de invitatul permanent Cosmin Bara, psihoterapeut, cu acest prilej va fi promovată și colecția de carte de specialitate a bibliotecii. Tema întâlnirii lunii iulie este „Despre scenariul de viață. Rupe lanțurile unei lumi trecute”.

Evenimentul va avea loc marți, 27 iulie 2021, ora 18:00 și va fi transmis live pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, la adresa www.facebook.com/BibliotecaJudețeanăLucianBlagaAlba. Alături de sfaturile primite de la psihoterapeutul Cosmin Bara, atelierul va conține și prezentări de cărți de psihologie și psihoterapie, care pot fi împrumutate de la sediul central al bibliotecii, aflat în Alba Iulia, pe strada Trandafirilor, la nr. 22. Informații suplimentare despre proiect sau programul și colecțiile bibliotecii pot fi accesate pe site-ul www.bjalba.ro

Activitatea face parte din programul 3ANIMAȚIE CULTURALĂ/3.30 Biblioterapia și este parte componentă a Programului managerial al bibliotecii pentru perioada 2021-2024.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Cultură Educație

BACALAUREAT 2021: Subiectele la proba la alegere a profilului, publicate ASTĂZI, pe site-ul Ministerului Educației

Publicat

în

BACALAUREAT 2021: Subiectele la proba la alegere a profilului, publicate ASTĂZI, pe site-ul Ministerului Educației

La ultima probă scrisă de la Bacalaureat 2021, cea la alegere a profilului și specializării, se poate opta pentru una din următoarele discipline: Geografie, Logică și argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică.

Astfel, absolvenții liceelor cu profilul Umanist, specializările Filologie și Științe sociale, pot alege între Geografie, Logică și argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie și filosofie.

Absolvenii liceelor cu profil Real, specializările Matematică-informatică și Științele naturii, pot alege între Fizică, Chimie, Biologie și Informatică.

Electrica Furnizare Discount

Reamintim că cea de-a doua probă scrisă, cea obligatorie a profilului, este Matematica pentru elevii de la profilul Real, Servicii, Resurse naturale și protecția mediului, Tehnic Militar, respectiv Istorie, pentru profilul Uman, Artistic, Pedagogic și Teologic.

Elevii care au urmat liceul într-o limbă a minorităților naționale vor susține în plus o probă la Limba maternă.

Regulile după care se desfășoară examenul de Bacalaureat 2021

Examenul de bacalaureat se desfășoară cu respectarea unor reguli, cele mai multe dintre ele fiind aplicate și la sesiunile din anii anteriori. Astfel, candidații care participă la probele scrise de la Bac 2021 nu au voie să intre în sala de examen cu: telefoane mobile, căști, mijloace electronice de calcul sau de comunicare, ghiozdane, rucsace, sacoșe, poșete, manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne, lucrări ale altor candidați sau orice tip de document ce ar putea fi folosit pentru rezolvarea subiectelor.
Toate aceste obiecte vor fi păstrate, până la finalizarea probei, în sala special stabilită în acest scop de comisia de bacalaureat. Cei care refuză predarea obiectelor nu vor fi primiți în examen.

În sălile de examen, candidații nu au voie să vorbească între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Absolvenții care sunt prinși încălcând aceste reguli sunt eliminați din examen.

Calendar Bac 2021, sesiunea de vară

Calendarul complet de desfășurare a primei sesiuni de Bacalaureat 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial, în septembrie 2020.

31 mai – 4 iunie 2021 Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
14-16 iunie 2021 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A (proba va fi echivalată, nu se susține)
16-17 iunie 2021 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B (proba va fi echivalată, nu se susține)
18-23 iunie 2021 Evaluarea competențelor digitale – proba D (proba va fi echivalată, nu se susține)
23-25 iunie 2021 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C (proba va fi echivalată, nu se susține)
28 iunie 2021 Limba și literatura română – proba scrisă
29 iunie 2021 Proba obligatorie a profilului – proba scrisă
30 iunie 2021 Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă
1 iulie 2021 Limba și literatura maternă – proba scrisă

Când se afișează rezultatele la Bac 2021, sesiunea iunie-iulie

5 iulie 2021 Afișarea rezultatelor la probele scrise, până la ora 12:00
5 iulie 2021 – orele 12:00 – 18:00 – Depunerea contestațiilor
6 – 9 iulie 2021 Rezolvarea contestațiilor
9 iulie 2021 Afișarea rezultatelor finale

Astfel, după ultima probă, cea la alegere a profilului și specializării, candidații vor aștepta cu emoție afișarea rezultatelor. Înscrierile la Bacalaureat 2021 au început pe data de 31 mai și se vor desfășura până pe data de 4 iunie, potrivit calendarului de pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare