Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Scrisoare deschisă către Domnul Iisus, despre elevii Şcolii Gimnaziale ,,P. P. Aaron” Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragă Iisuse, Domnul, Dumnezeul şi Mântuitorul nostru,
Cu paşi repezi se apropie cea de-a două mii şaptesprezecea aniversare a zile Tale de naştere de pe Pământ! Cu toţii, cu mic cu mare, dascăli şi elevi ne-am ,,scotocit mintea” să-ţi facem o surpriză cât mai deosebită, cât mai plăcută Ţie! Încă de când a început postul Crăciunului am repetat colinzi, scenete, dansuri, rugăciuni şi poezii care să-ţi gâdile INIMA şi să te bucure!

Astăzi, 20 decembrie 2017, a fost ziua cea mare, ziua serbării la şcoala noastră, structura: Şcoala Gimnazială ,,P. P. Aaron”-Blaj, ziua încununării tuturor eforturilor noastre. Copiii s-au îmbrăcat de sărbătoare, unii în îngeraşi, alţii în costume naţionale, alţii în rochiţe sau costume minunate în impresionantele culori de Crăciun-alb şi roşu sau alb şi negru, fiecare cu ce a avut mai deosebit! Toţi am vrut să fim minunaţi pentru Tine, Doamne Iisuse!!

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: urări de Crăciun

Copiii cu glăscioarele lor gingaşe au însufleţit atmosfera, răsunând în şcoala noastră minunatele colinzi mult îndrăgite de ei: ,,Steaua sus răsare”, ,,Maria şi Iosif”, ,,Din cer senin”, ,,Astăzi s-a născut Hristos”, ,,Sara Crăciunului nost’”, ,,Gingle bells”, ,, Deschide uşa creştine”, ,,Sculaţi gazde nu dormiţi”, ,,Vin colindătorii” şi multe altele…

Citește și: mesaje de Anul Nou

Noi nădăjduim că Ţi-au plăcut şi Te rugăm, de-acolo din CER, să ne ierţi pentru păcatele noastre, să ne binecuvintezi şi să ne dai sănătate, bucurii,credinţă, speranţă, dragoste şi mântuire! Mai întâi, te rugăm din suflet, să-l binecuvintezi pe domnul părinte Petru Horvat, duhovnicul şcolii noastre, apoi pe d-na director Ana Zehan Platon, pe d-na director adjunct Emi Duşa, pe d-na coordonator de şcoală Filip Carmen, pe d-na director al Centrului de Plasament, Maria Pauletti, apoi pe toţi profesorii care s-au îngrijit de buna desfăşurare a serbării, pe d-na profesor învăţământ primar Seicean Rodica, d-na prof. înv. primar Muntean Daniela, d-na prof. Haţegan-Comşa Marilena, d-na prof. înv. primar Petruţa Liliana, d-na prof. Dolcoş Cristina, d-na prof. Zudor Maria, d-na prof. Handrea Mihaela, d-na prof. Aron Dana, d-na prof. Suciu Andreea, d-na prof. Vintilă Iuliana, d-nul prof. Comşa Cristian, pe elevii şi părinţii şcolii noastre, precum şi pe toţi cei ce contribuie zilnic la bunul mers al şcolii în general!

Închei, Doamne Iisuse, mica mea scrisoare, cântând cu inima, împreună cu cei ce citesc aceste rânduri, precum şi cu îngerii din ceruri, ca semn de recunoştinţă, troparul Naşterii Tale:

,,Nașterea Ta, Hristoase, Dumnezeul nostru, răsărit-a lumii Lumina cunoștinței; că întru dânsa ceia ce slujeau stelelor, de la stea s-au învățat să se închine Ție, Soarelui dreptăţii, și să Te cunoască pe Tine, Răsaritul cel de sus, Doamne, mărire Ție!!”. Cu drag şi recunoştinţă, Adelina


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

La LPS Alba Iulia, vineri, Târg școlar de Crăciun | Tombolă cu premii de la Feli Donose, Nicolae Stanciu și Andreea Fleșer

Dan HENEGAR

Publicat

în

Vineri, 16 decembrie, între orele 12.00-18.00, la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, va avea loc Târgul şcolar de Crăciun, organizat de către elevii și profesorii instituției, pentru strângerea de fonduri în vederea realizării unui teren de sport acoperit.

Fiecare clasă de gimnaziu și liceu va avea un stand de prezentare a produselor realizate de elevi și expuse pentru vânzare, se va organiza și o tombolă și un concert de colinde. Se vor premia cel mai bine organizat stand, cea mai frumoasă clasă de ciclu primar și clasa cu cea mai bună vânzare. În cadrul tombolei printre premiile speciale sunt 3 cadouri de la cântăreața Feli Donose (din Sebeș), un tricou al echipei naționale de fotbal a României, purtat de căpitanul primei reprezentative Nicolae Stanciu, două maieuri de baschet de la Andreea Fleșer, ultimii doi foști elevi ai LPS Alba Iulia, plus alte 100 de cadouri speciale. Biletele pentru tombolă pot fi achiziționate între orele 12.00-13.00, iar extragerea câștigătorilor va fi la ora 14.00.

Iubesc acest liceu, iubesc profesorii care mi-au predat și care m-au ajutat-modelat să pot ajunge un om educat în primul rând și pe urmă un sportiv de performanță disciplinat și cu un caracter puternic. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au lucrat în acest liceu și celor care încă activează acolo pentru profesionalismul de care dau dovadă, pentru căldura și modul în care tratează și lucrează cu elevii, pentru faptul că te ajută să îți urmezi visul și cel mai important pentru faptul că acest liceu a dat și dă în continuare sportivi de performață pentru orașul și țara noastră”, a transmis Nicolae Stanciu (China, Wuhan Three Towns), completat de baschetbalista Andreea Fleșer (FCC Baschet Arad): “Am fost elevă și sportivă la Liceul cu Program Sportiv Alba, liceul mi-a rămas drag în suflet, deoarece a fost locul ce m-a ajutat să devin ceea ce sunt astăzi și anume o sportivă de performanță, având o viață sănătoasă și bine organizată”.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare