Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO: Școala profesională Kronstadt din Brașov, un model pentru Consiliul județean Alba, elevi și mediul de afaceri

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În luna ianuarie a.c. vă prezentam conceptul școlii profesionale Kronstadt – o școală în care toți elevii vor fi bursieri și vor avea loc de muncă asigurat la absolvire, un proiect pilot la nivel national implementat de curând la Brașov, în urma unui parteneriat intre administratia publica, mai multe firme private germane si mixte și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ).

Ideea era lansată de Florin Roman vicepreședinte la Consiliul Județean Alba, care discutase cu Werner Braun – consilier municipal in Brasov și inițiatorul proiectului pilot, pentru a începe demersurile  înființării unei școli profesionale Kronstadt și în județul nostru. Proiectul ar putea deveni realitate până la sfârșitul anului.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Așa cum promisese la începutul lunii, Roman a făcut în cursul zilei de marți, 22 ianuarie,  o vizită la școala profesională Kronstadt din Brașov, pe care a catalogat-o “un exemplu practic de pragmatism, eficiența si rigoare germană!”. Vicele a fost însoțit de Werner Braun care i-a prezentat sediul școlii, sălile de curs și i-a explicat despre sistemul după care  funcționează școala.

Exemple sugestive sunt faptul că elevilor chiulangii li se diminuează bursa, iar evoluția cursanților este monitorizată permanent prin fișe de lucru.

“Am fost împreuna cu dl Werner Braun la școala profesională Kronstadt un exemplu practic de pragmatism, eficiența si rigoare germana!

Toți elevii sunt monitorizati prin fise de lucru care arată evoluția fiecăruia, iar celor chiulangii li se taie bani!

Fiecare firma parte in proiectul Kronstadt are lângă clasa de elevi, un spațiu de prezentare”, a declarat Florin Roman.

Marele avantaj al acestei scoli este ca pe langa o meserie știută si 400 de lei timp de doi ani, absolventul primeste si un atestat recunoscut in Romania, dar si in Germania in cazul Brasovului. Alt avantaj este ca absolventul are prioritate la angajare si practic are un loc de munca asigurat. Totodata se pune accent pe limba straina din tara de provenienta a agentului economic. Principiul este simplu: elevul scolarizat primeste timp de doi ani o bursa de 400 de lei, din care 200 lei de la stat si alti 200 de lei de la consortiul de investitori, interesati de forta de munca calificata. Se pune accent pe practica, adica in primul an se face practica la agentul economic in proportie de 60 la suta, iar in al doilea an in proportie de 75 la suta, explica vicepreședintele CJ Alba în urmă cu circa 3 săptămâni.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea